Finländaren Mikko Jokela är klar för Timrå.
Finländaren Mikko Jokela är klar för Timrå. - Foto: BILDBYRÅN

Timrå värvar finländskt

Petr Caslavas tid i Timrå blev bara ettårig - och uppskattad. Nu har klubben hittat en ersättare till tjecken. Det blir den VM-meriterade finske backen Mikko Jokela som närmast kommer från Dynamo Minsk.- Jag har bara hört positiva saker om Timrå och det känns helt rätt, säger finländaren själv.


TIMRÅ. Timrås backbesättning är komplett. I torsdags fick man klart med finske backen Mikko Jokela, VM-back 2008.

Den tunge 30-åringen har varit klubbens hetaste spår som Petr Calavas ersättare hela tiden och har skrivit på för två år.

En av de stora anledningarna till att han valde Timrå är just faktumet att man har en god historia med lyckade finska spelare i klubben som kunnat gå i god för klubben.

- Jag har pratat med Riku Hahl och Mika Pyörälä, de hade inget ont att säga om deras tid i Timrå. Jag har fått ett bra intryck av organisationen och sedan ser vi ut att få ett starkt lag kommande säsong. Det ser redan bra ut och så ska några spelare läggas till innan det är helt klart, säger Jokela till dagbladet.se.

Jokela har blivit finsk mästare två gånger. En gång med IFK Helsingfors 1999, med bland andra Johan Davidsson och Brian Rafalski i laget, och en gång med HPK 2006.

Sina två senaste säsonger i Finland har han däremot spelat för Jokerit och gjort sina två starkaste säsonger poängmässigt. I förfjol gjorde han åtta mål och 20 assist, tio poäng fler än han någonsin gjort tidigare.

Det gjorde att dåvarande coachen Glen Hanlon handplockade honom när han flyttade till Dynamo Minsk. Där blev det bara 18 matcher för Jokela under den gångna säsongen innan han tvingades till operation och missade resten av säsongen.

- Det blev operation för två månader sedan och sedan dess har jag hållit på med rehabilitering. Men nu känns det bra och läkarna säger att det kommer att gå bra. Jag har en bit kvar, men jag kommer att komma i bra form när vi går på is i augusti, lugnar Jokela.

Finländaren har även hunnit med tre säsonger i Nordamerila där han tillhört både New Jersey och Vancouver, men bortsett från en match med Canucks uteslutande spelade av tiden i AHL.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

2 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.