Stockholm

Wallin: ”Vill helst spela i Färjestad”

Wallin blickar hemåt mot Färjestad.
Wallin blickar hemåt mot Färjestad. Foto: BILDBYRÅN

Färjestad före KHL. Rickard Wallin har prioriteringarna klara för sig om det inte blir någon fortsättning i NHL. – Så länge Färjestad vill ha mig så är det inget att tveka på. Det är min absoluta förhoppning, säger Wallin till Hockeysverige.se


Läs mer

MANNHEIM. VM är igång. Det gillar Rickard Wallin. Det ger honom något han har saknat den här säsongen.

– Ja, jag har haft ganska tur i min karriär och fått spela slutspel varje år. Det här är nog första säsongen som jag inte får spela något. Det kändes lite konstigt när det drog ihop sig, att man inte fick den där härliga, nervösa känslan som man får av ett slutspel.

– Det är lite extra puls, och ett VM är så nära man kan komma. Det blir ju ett slutspel här också, även om det är kortare. Man ser som sagt fram emot att spela de här matcherna. Ju äldre man blir desto svårare är det att få upp pulsen tidigt på säsongen. Även om mitt år har varit spännande på många sätt.

Oglamorös roll

Den gångna säsongen i NHL har varit habil, men varken laget eller Wallin själv har lyft till sensationshöjder. Nio poäng på 60 matcher är ingen dundersuccé, men å andra sidan har han inte haft någon offensiv roll i laget.

– Det har varit intressant. Det var mycket ner ett tag, men sen tycker jag att jag lyckades ställa om både mig själv och laget. Sista två månaderna var skitkul och vi spelade ganska bra. Sen har det inte stämt hundra för mig personligen, framförallt inte offensivt.

– Jag har fått en roll som kanske inte är så glamorös, men det har varit häftigt att vara i Toronto och uppleva den här atmosfären i ett helt år. Jag tycker att jag har bevisat för mig själv att jag kan spela mot de här killarna här borta.

Men var centern spelar nästa säsong är oklart. Väldigt oklart. NHL är målet, men Toronto har ännu att bestämma sig för om det finns plats för Wallin.

– Så är det. Det finns jäkligt mycket bra hockeyspelare som alla vill spela i NHL. Om man är en sån kille jag så ska man ha lite tur för att hitta någonstans där man passar in. De är inte helt säkra på hur deras lag ser ut nästa år så vi får se.

Inte desperat för NHL-kontrakt

Men Wallin är inte desperat för ett NHL-kontrakt. Han vill känna att han fyller en funktion i laget, och tackar inte ja till vad som helst.

– Bara för att jag får ett NHL-kontrakt är det inte säkert att jag sticker ändå. Det måste kännas rätt också, att man verkligen har en möjlighet att göra sig själv rättvisa. Inte bara fungera som utfyllnad.

Och ett annat problem är att Torontos beslut om Wallin kan komma för sent, när elitserielagen redan spikat sina trupper. Det är inte säkert att han orkar vänta.

– Skulle det bli så att jag inte har tålamod att vänta, eller att jag inte passar in, då finns alltid Europa. Jag är säker på att det kommer bli någonting bra, vad det än blir. Men det är klart att det vore kul att stanna lite extra.

– Jag tillhör ju inte toppen i det där laget utan de tar hand om sina toppspelare först så får de se var resten passar in. Vilka spelare som blir trejdade, vilka som blir draftade. Det är inte säkert att jag orkar vänta på det, utan att jag tar ett beslut om var jag ska spela innan det.

KHL lockar inte

I Europa finns olje- och gaspengarna i ryska KHL. Men Wallin är inte särskilt lockad. Sverige är huvudalternativet.

– Jag vill ju helst spela i Färjestad. Men skulle det vara så att de inte har någon plats eller om det inte löser sig av någon annan anledning, så visst. Det är en bra liga med bra pengar. Men det är inget jag aktivt söker.

– Nu ser ju Färjestad riktigt roligt ut också med Christian (Berglund) och Jonas (Frögren), de har ett riktigt bra lag på gång. Det är lockande också. Men det är svårt att bestämma sig innan man vet alla förutsättningar.

Hockeysverige.se

Senaste nytt

Miami kvitterar finalserien i NBA

Publicerades: 1 timme sedan

Zlatan avslutar karriären: I morgon är jag fri

Publicerades: igår 23:34

Zlatans tårögda farväl

Publicerades: igår 21:12

Duplantis styrkebesked– satte världsårsbästa

Publicerades: igår 19:54

Roberts mästare till slut: "Ska njuta"

Publicerades: igår 19:40

Ondrejka rundade av med kryss

Publicerades: igår 19:38

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.