Stockholm

Andersson lämnar Färjestad

Andersson flyttar till Linköping.
Andersson flyttar till Linköping. Foto: BILDBYRÅN

Det blev ingen succé i Färjestad för tidigare VM-centern Johan Andersson. Trots ett år kvar på kontraktet med värmlänningarna släpps han nu till Linköping - klubben där han gjorde sin elitseriedebut. - Det är bäst för alla parter, en så bra spelare måste ha en mer framskjuten position än den han kan få hos oss, säger sportchefen Thomas Rundqvist.


Läs mer

KARLSTAD. Johan Andersson är tillbaka i Linköping igen. Klubben där allt (som har med Elitserien att göra) började 2004.

Hans sejour i Färjestad blev bara ettårig och klubben väljer nu att släppa honom till Linköping trots ett år kvar på kontraktet.

Flytten till Karlstad blev aldrig vad han hade hoppats på. Hans försök att ta ett steg framåt i utvecklingen blev snarare tvärtom.

- Det är bäst för alla parter, en så bra spelare måste ha en mer framskjuten position än den han kan få hos oss, säger sportchefen Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

Färjestad har redan flera namn som slåss om centerplatserna och allt pekar dessutom på att Rickard Wallin väljer att återvända till klubben.

26-åringen sköt bara fem mål och fyra assist på 52 matcher för Färjestad. Hans lägsta poängnotering sedan senaste säsongen i LHC 05/06 då han också gjorde nio poäng.

Under sina tre säsonger i Timrå, där han fick sitt stora genombrott, var han aldrig under 17 poäng.

- Det gick inte riktigt som jag tänkt mig förstås, men sedan när LHC hörde av sig så var det ett lätt beslut, säger Johan Andersson själv till LHC:s hemsida om flytten tillbaka till Östergötland.

Dessutom ser det ut som att Linköping kan komma att få behålla Jaroslav Hlinka.

- Jag tror att han kommer om han inte får något jättebud från Ryssland. Förhandlingen är klar, vi vet ekonomin och han har gått ned i lön ungefär som Jan Hlavac, säger sportchefen Johan Hemlin till corren.se.

Hockeysverige.se

Senaste nytt

Zlatan avslutar karriären: I morgon är jag fri

Publicerades: igår 23:34

Zlatans tårögda farväl

Publicerades: igår 21:12

Duplantis styrkebesked– satte världsårsbästa

Publicerades: igår 19:54

Roberts mästare till slut: "Ska njuta"

Publicerades: igår 19:40

Ondrejka rundade av med kryss

Publicerades: igår 19:38

Juventus cupmästare efter drama

Publicerades: igår 18:44

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.