Dyrköpt seger för HV71 mot Luleå

HV 71 vann över Luleå med 2-1 på hemmaplan.Båda HV-backarna Nicholas Angell och Nichlas Torp fick lämna matchen med skador.

HV 71 vann över Luleå med 2-1 på hemmaplan. Johan Davidsson avgjorde för HV 71 i 50:e minuten. Båda HV-backarna Nicholas Angell och Nichlas Torp fick lämna matchen med skador. Men trots att HV spelade sista 23 minuterna med bara fyra backar orkade laget slutföra matchen på ett mycket bra sätt. Båda HV-målen kom i power play, som varit Jönköpingslagets segervapen många gånger denna säsong.

Även Luleå gjorde en bra insats och förtjänade nästan en poäng. Johan Harju gjorde sitt 20:e mål för säsongen när han krutade in bortalagets enda mål. Luleå spelade sista 1,5 minuten med sex man mot fyra, men skapade ingen riktigt bra kvitteringschans mot ett vilt kämpande HV.