Stockholm

Rahms ersättare funnen

Färjestad ersätter Robin Rahm med Alexander Salak.
Färjestad ersätter Robin Rahm med Alexander Salak. Foto: Mike Dembeck/AP/SCANPIX

Det blir tjeckiske AHL-målvakten Alexander Salak som tar över Robin Rahms plats i Färjestads lag kommande säsong. Han skippar konkurrensen från Jacob Markström och spelar med Färjestad under säsongen.- Vi har noggrant gått igenom de alternativ som funnits och det här var det bästa för oss, säger sportchefen Thomas Rundqvist.


Läs mer

KARLSTAD. Färjestad fick problem på målvaktssidan när Robin Rahm åkte fast i ett dopningtest. Samtidigt har Florida Panthers haft ett målvaktsproblem av annat slag på andra sidan Atlanten.

Man har nämligen haft för många bra målvakter sedan man skrev kontrakt med Jacob Markström och collegesuccén Marc Cheverie att placera i farmarlaget där man dessutom hade tjecken Alexander Salak, som gjorde ett bra första år i AHL med 91% ifjol. Lägg därtill tidigare andravalet Tyler Plante.

Nu löser Florida och Färjestad sina målvaktsbekymmer med att Salak hamnar i Färjestad.

- Vi har scoutat honom vid ett flertal tillfällen och varit imponerande vad vi sett. Han har en modern, aggressiv spelstil med snabba ben och ser pucken bra även i tät trafik, säger sportchefen Thomas Rundqvist i ett pressmeddelande.

23-åringen hamnade i Florida ifjol när han gjort succé i TPS Åbo och skrev på ett tvåårskontrakt som fri agent.

Han spelade tre år i Finland innan han fick sin NHL-chans. Han kom till finska andraligan redan som junior och gjorde en säsong med Jokipojat innan TPS plockade upp honom.

Andra säsongen i TPS blev en stor succé och hade 92,3% och 2,40 i ett inte alltför imponerande lag som slutade på tionde plats.

- Vi har noggrant gått igenom de alternativ som funnits och det här var det bästa för oss. Vi vet att vi får en spelare med hög ambitionsnivå som vill vidare i sin karriär och en målvakt som tävlar varje dag, menar Rundqvist.

Färjestad räknar med att Salak finns med redan när man spelar i European Trophy i Tyskland och Tjeckien nästa vecka med matcher mot Sparta Prag, Eisbären Berlin och Mannheim.

Hockeysverige.se

Senaste nytt

Zlatan avslutar karriären: I morgon är jag fri

Publicerades: igår 23:34

Zlatans tårögda farväl

Publicerades: igår 21:12

Duplantis styrkebesked– satte världsårsbästa

Publicerades: igår 19:54

Roberts mästare till slut: "Ska njuta"

Publicerades: igår 19:40

Ondrejka rundade av med kryss

Publicerades: igår 19:38

Juventus cupmästare efter drama

Publicerades: igår 18:44

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.