HV-klacken firar.
1 av 2
HV-klacken firar. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
HV 71 krossade Förlunda.
2 av 2
HV 71 krossade Förlunda. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Frölunda förnedrat av mästarna

Frölunda kunde inte resa sig efter matchen mot Malmö igår. HV71 säsongsstartade istället med att krossa Frölunda med 8-1 på bortaplan efter två mål av både Kris Beech och en i första perioden storspelande André Petersson. - Det var väl en hyfsad period.... 5-0 står det på tavlan iallafall, sade Petersson efter den förnedrande första perioden.


Per Ledin, Teemu Laine, Juuso Hietanen och Mikko Luoma ur spel med långtidsskador. Det hindrade inte HV71 från att få en mäktig start på säsongen när man körde över Frölunda på bortais och vann med solklara 8-1.

Man hade 5-0 redan en bit efter halva första perioden. Inte minst André Petersson spelade strålande i perioden och sköt två mål och hade kanonlägen att göra två mål till.

5-0 stänkte han in med ett hårt distansskott på pass från Andreas Falk och 4-0 kom med hjälp av en givmild Johan Holmqvist.

- Jag tänkte passa hela vägen, men sen lurade jag mig själv och tydligen honom också. Det var bara att lobba in den till slut, sade Petersson till Viasat Hockey och var sedan skämtsamt ödmjuk om perioden som helhet.

- Det var väl en hyfsad period.... 5-0 står det på tavlan iallafall.

Lill-Kenta Johansson fick en inte alltför angenäm match mot sin senaste svenska klubb, som han ledde till SM-guld 2008.

- Vi började hyfsat första bytena. Sen när målen kommer blev vi osäkra. Dom åkte förbi oss och vi låg lika i några lägen, men dom trampade förbi oss. Det kändes som vi var kvar i Malmö, förklarade Frölundatränaren.

Carl Klingberg gjorde Frölundas mål när han kämpade in egen retur efter att ha brutit in på mål. Han var nöjd över sitt mål, men inte med matchen.

- Vi är inte riktigt där. Men det är ju bara försäsong och det kommer ju komma till slut... men ja... 7-1 är lite pinsamt tycker jag, sade Klingberg efter andra perioden.

André Petersson var inte ensam tvåmålsskytt i HV71. Även Kris Beech sköt dubbla mål och hade assist på Kamil Piros 7-1 som kom direkt efter tekning där Johan Holmqvist stod för en av flera mindre lyckade insatser i Frölundamålet.

Janne Karlsson, HV-tränaren, fick därmed också se sitt lag få en smakstart på European Trophy. Det svenska mästarlaget har planer på att ta varje match som vore den på närmast liv och död.

- Alla matcher där vi har klubbemblemet på bröstet vill vi vinna. Så är det, förklarade HV-tränaren.

Och apropå liv (och död): Stefan Livs ersättare i HV-kassen, Daniel Larsson, stod för en stark första insats mellan stolparna för klubben.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

1 timme sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

1 timme sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

2 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

3 timmar sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.