Färjestad besegrade fjolårets SM-finalister Djurgården.
Färjestad besegrade fjolårets SM-finalister Djurgården. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/AP/SCANPIX

De gamla var äldst i Arvika

I något som kallas Coffee Queen Arena i Arvika, visade Färjestads hemvändare att gammal är äldst mot Djurgården i European Trophy. Via mål och poäng från gamla bekanta, kunde man besegra stockholmarna med 2-1. - Vi är intensiva på deras backar, säger FBK-tränaren Jörgen Jönsson.


ARVIKA. Färjestad bygger mycket av sin marknadsföring av årets trupp på att man bytt ut det som i mångt och mycket kunde uppfattas som en främlingslegion förra säsongen, mot trygga gamla favoriter. Och det var just de gamla värmländska publikfavoriterna som levererade i eftermiddag mot Djurgården i European Trophy.

Pelle Prestberg, för två år sedan sparkad av just Färjestad, slog in 1-0 efter knappa tre minuter i numerärt överläge, assisterad av Rickard Wallin.

- Det var inte så mycket att tänka på, det var meningen som en passning till Christian Berglund först men när det inte gick så sköt jag själv istället. Och det gick ju bra, säger Prestberg till Viasat om sitt mål.

Samma duo var även inblandade i 2-0, som Wallin slog in, efter förarbete av just Prestberg och likaledes hemvändande Berglund.

Djurgården reducerade visserligen i mittperioden genom Kristoffer Ottosson, men kom aldrig närmare än så. Färjestad vann också skotten med 37-26 och lagets från Rögle hämtade målvakt, Cristopher Nihlstorp, utsågs till matchens lirare.

- Det blir jämnt på slutet men försvarsspelet och Christopher (Nihlstorp) är riktigt bra. Vi skapar mycket lägen och är intensiva på deras backar som gör en del misstag, summerar Jörgen Jönsson FBK-insatsen.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!