Mikko Lehtonen kan göra sin debut för Skellefteå mot norrlandsrivalen Luleå.
1 av 2
Mikko Lehtonen kan göra sin debut för Skellefteå mot norrlandsrivalen Luleå. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /
"Bambi" har fått sitt smeknamn efter sin tunna kropp.
2 av 2
"Bambi" har fått sitt smeknamn efter sin tunna kropp. - Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX /

"Bambi" debuterar för Skellefteå ikväll?

Mikko Lehtonen kan ikväll få göra sin debut för Skellefteå i matchen mot Luleå. Norrlandsderbyt blir "Bambis" första match för sin nya klubb efter övergången från Espoo Blues.


SKELLEFTEÅ. I kväll debuterar nyförvärvet Mikko Lehtonen för Skellefteå AIK när laget spelar final mot Luleå i Umeå Hockeyfestival. 23-åringen, som går under smeknamnet "Bambi" på grund av sin gängliga kropp, ser fram emot sin första match för sin nya klubb.

- Jag vet att det finns rivalitet eftersom städerna ligger nära varandra. Jag har förstått att de här matcherna är lite som Sverige mot Finland, säger han till folkbladet.nu.

Hittills har finländaren bara hunnit med två träningar med sin nya klubb.

- Egentligen bara en. Första träningen var matchvärmning. Men jag har börjat lära känna killarna och de verkar trevliga, säger Lehtonen.

För Skellefteå är det en hel del pengar som står på spel i kväll. Vid seger tar klubben hem en nätt vinstsumma.

- Det handlar om 150 000 kronor och pengar behövs alltid. Men det viktigaste är att vi får till spelet just nu. Vi jobbar med att förändra spelet rejält från i fjol, säger tränaren Anders Forsberg till norran.se.

Skellefteå startar med Joacim Eriksson mellan stolparna. Christian Söderström och Martin Lundberg vilar på grund av ljumskproblem. Det gör att junioren Joel Mustonen, 17, får chansen på nytt.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!