I premiären gästar Linköping Hovet.
1 av 2
I premiären gästar Linköping Hovet. - Foto: Maja Suslin/SCANPIX
 AIK:s premiärmatch på Hovet tidigareläggs två dagar, med anledning av klubbens supporterproblem inom fotbollen.
2 av 2
AIK:s premiärmatch på Hovet tidigareläggs två dagar, med anledning av klubbens supporterproblem inom fotbollen. - Foto: Maja Suslin/SCANPIX

AIK:s hockeypremiär flyttas - efter huliganskandalen

Efter oroligheterna kring AIK i Fotbollsallsvenskan drabbas nu även hockeysektionen. Premiären mot Linköping tidigareläggs två dagar till onsdagen den 15:e september.


STOCKHOLM. AIK:s comeback i Elitserien i ishockey var planerad till den 17:e september. Nu har klubben valt att tidigarelägga matchen två dagar, detta efter samråd med Linköpings HC, polisen och Svenska Hockeyligan.

– Fredag 21,00 är inte en optimal tidpunkt för barnfamiljer, och vissa andra publika målgrupper, som önskar se AIK:s första match i Elitserien på åtta år. Nu har vi funnit en lösning som förhoppningsvis tilltalar och lockar fler målgrupper till Hovet, säger Peter Gudmundson till Hockeyligan.se och fortsätter,

– Naturligtvis har även den senaste turbulensen kring AIK fotboll påverkat oss alla och varit en faktor som legat till grund för vårt och polisens ställningstagande. Svenska Hockeyligans säkerhetsarbete sker i förebyggande syfte och att byta dag bidrar förhoppningsvis till mindre påverkan av alkohol etc som riskerar störa den hockeyfest som vi alla ser fram emot.

Premiäromgången i Elitserien:
15/9:
AIK - Linköping.

16/9:
Skellefteå - Färjestad.
Timrå - Frölunda.
Brynäs - MODO.
Djurgårdens - HV 71.
Södertälje - Luleå.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!