Platt fall för Timrås ekonomi.
1 av 2
Platt fall för Timrås ekonomi. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX
Timrås ekonomi i fortsatt fritt fall.
2 av 2
Timrås ekonomi i fortsatt fritt fall. - Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX

Fortsatt tungt för Timrå

För andra året i följd visar Timrå röda siffror i sitt bokslut. Till råga på det är förra säsongens resultat sämre än förväntat. Timråledningen hade räknat med att gå back med 3-4 miljoner kronor.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

TIMRÅ. - Vi kommer att landa på 5,5 miljoner kronor i underskott. Det blev lite större än vad vi beräknat tidigare, säger klubbens ordförande Christer Ericson till dagbladet.se.

På de två senaste åren har drygt åtta miljoner kronor av Timrås egna kapital försvunnit. Christer Ericson är ändå inte överdrivet oroad.

- Vår ekonomi är mycket kontrollerad och vi är helt lugna. Vi är naturligtvis inte tillfredsställda med att vi gör två års underskott. Självklart inte. Men som jag sa finns det förklaringar till det. Det handlar om lågkonjunkturen tillsammans med två jobbiga säsongsstarter, förklarar han.

Nu väntar ett tufft år för Timrås styrelse. Trenden med negativa resultat måste brytas.

- Det som gäller är att vi måste ha ett överskott i verksamheten. Så är det ju. Det påverkar även vår prognos för nästa år, nämligen att det resultatet som vi gör underskott i år, det har vi sagt i styrelsen, ska bli ett överskott nästa år. Det är vår ambition och målsättning.

Hockeysverige.se

/