Mot Kärpet fick HV all anledning att jubla.
Mot Kärpet fick HV all anledning att jubla. - Foto: Andreas Wiklund/SCANPIX

HV71 krossade sig till topp

HV71 går som tåget i European Trophy. På onsdagen tog laget ännu en storseger när Kärpät var på besök i Gislaved. Smålänningarna vann med hela 6-0 efter att ha gjort samtliga mål i de två första perioderna.

GISLAVED. Finska topplaget Kärpät hade inte förlorat en enda match i European Trophy inför bortamötet med HV71 i Gislaved. Nu blev man emellertid ordentligt nedplockade på jorden. HV hade 3-0 efter första perioden och 6-0 efter den andra. Det blev också slutresultatet.

- Det var en bra match med bra fart. Vi fick matchen dit vi ville, säger juniorbacken Adam Almqvist till HVTV.

Almqvist trodde att han satte 3-0 sent i den första perioden, men det visade sig att André Petersson var på 19-åringens skott.

- Jag fick ett bra pass av Andreas Falk. Petersson och (Oscar) Sundh var inne på mål och lyckades skymma målvakten så att den gick in. Det var bra.

Peterssons 3-0-mål var ett av tre som HV71 gjorde i numerärt överläge. Oscar Sundh och försäsongshete Kris Beech nätade också i powerplay. Johan Lindström, Kamil Piros och Simon Önerud hittade också rätt medan Daniel Larsson fick hålla sin första nolla i HV-tröjan.

HV upp i topp
- Ruskigt skönt. Grabbarna spelade riktigt bra framför mig i dag. Jag hade flyt med någon studs här och där så det var en ruskigt skön match, konstaterar målvaktsförvärvet.

HV71 har i och med segern plockat flest poäng av samtliga lag i European Trophy. Laget möter strykgänget Tappara på fredag innan det blir en potentiell match om gruppsegern mot TPS Åbo på lördag.