Andreas Molinder vill visa vad han går för i sin nya klubb.
Andreas Molinder vill visa vad han går för i sin nya klubb. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN

Molinder väntar på genombrottet

Linköpings center har tröttnat på "doldis-stämpeln".


LINKÖPING. Han har varit lovande i ett par säsonger nu, Andreas Molinder. Något genombrott har det emellertid inte blivit för 23-åringen, som inför den här säsongen bytte Modo mot Linköping. I sin nya klubb hoppas han få möjligheten att kliva ut ur anonymiteten.

– Jag kan väl säga att jag är rätt så less på den där ”doldis-stämpeln”. Det var väl ett fack man hamnade i under åren i Modo, men här i LHC vill jag gärna visa att jag kan mer än att bara vara defensiv, säger Molinder till Corren.

– Jag försöker ta nya steg varje år och här i LHC har jag delvis en annan roll än den jag hade i Modo. Jag måste säga att den här nya miljön känns jäkligt inspirerande.

I kväll får Andreas Molinder chansen att visa upp sig för sin nya hemmapublik i Cloetta Center. Detta när Timrå kommer på besök. Molinder höjer ett varningens finger för motståndarna, som tvålade till Frölunda med 6-2 i premiären.

– Det kommer att bli bra fart därute så vi får inte hålla på att kladda med pucken. Vi måste vara på vår vakt för Timrå är bra, helt klart.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!