”Honkens” storspel räddade Frölunda

Obesegrade Färjestad mot redan krisstämplade Frölunda. Då klev Johan ”Honken” Holmqvist fram och spelade hjälterollen i 3-2-segern med bland annat en straffräddning. – Jag valde att vara kall och försöka vänta ut Dragan (Umicevic), säger Honken till Hockeysverige.se om straffräddningen.

KARLSTAD. De första fem minuterna var ett ställningskrig, men när Frölunda tagit ledningen med 1-0 efter 4:22 genom Carl Klingberg på styrning efter ett backskott ifrån finländaren Mikko Mäenpää tog Färjestad över. Den riktiga skärpan i avsluten saknades hos Färjestad och målen uteblev, fram till 17:09 då formtoppade Dick Axelsson klev fram och gjorde en läcker dragning på en i övrigt storspelade Johan Holmqvist.

– Jag fick ett kalaspass av Dragan (Umicevic) och jag såg ”Honken” komma ut snabbt och höll i pucken och lyckades runda han och lägga in
pucken, säger Dick Axelsson till Hockeysverige.se.

Och det var just ’’lirarlinan’’ med Dick, Mikael Johansson och Dragan Umicevic som skapade de största farligheterna för Karlstadlaget i den första perioden.

"Försökte vänta ut Dragan"

Drygt en minut in i andra trampade Dick Axelsson sig fri men drogs ner precis i avslutningsögonblicket. Dragan Umicevic fick ta straffen men ”Honken” tog revansch.

– Jag tänkte inte speciellt mycket på straffen utan valde att vara kall och försöka vänta ut Dragan vilket lyckades. Jag hade även lite tur då returen höll på att studsa in bakom mig men jag hann dit i tid, säger han till Hockeysverige.se.
Frölunda tog återigen ledningen när Niklas Andersson kontrade in 2-1-pucken med knappt halva perioden spelad och efter halva den tredje perioden var det dags igen. Färjestadsbacken Martin Sevc slarvade på blålinjen och Frölunda kom i ett två-mot-en-läge där Riku Hahl snyggt passade över till landsmannen Mikko Mäenpää som tryckte upp ett stenhårt slagskott i nättaket på en chanslös Cristopher Nihlstorp.

Ny stark insats av Klingberg den yngre
Färjestads Mikael Johansson reducerade i spel sex mot fem med halvminuten kvar men närmre än så kom inte Färjestad.

– Jag är riktigt nöjd med killarnas arbetsinsats samt försvarsspel, om jag ska plussa för någon så är det väl ”Honken” och unge backen John
Klingberg som fortsätter spela respektlöst, sade en nöjd Kenta Johansson efter matchen.

Även Färjestad verkade vara hyfsat nöjda med matchen.

– Jag tycker att det är ett fall framåt men effektiviteten måste förbättras, säger Sanny Lindström.