- Foto: Stig Kenne / SCANPIX

"Jag har bett om ursäkt"

Vargarna från Karlstad tar emot ett vilt kämpande AIK på lördagskvällen.


Håll ett öga på:

Stärnan: Johan Andersson värvades till AIK från Almtuna inför säsongen. Klubbledningen har knappast ångrat sig, för med två mål är Andersson vassast i laget. Dick Axelsson har ett omdiskuterat förflutet, men han verkar trivas med att spela hockey i Karlstad. Efter tre levererade poäng, varav två mål, har han rätat ut eventuella frågeteckan.

Problem: Trots en okej start sågas AIK av de flesta experter som darriga bakåt. Södertäljematchen igår var ett sådant exempel även fast 1-0 segern mot Frölunda vittnade om något helt annat. Färjestad har ett rutinerat lag men det gäller att ta tillvara på alla chanser man får och varje match är en ny match. Än är det inte SM-final.

Målvakt: AIK har liksom många andra lag låtit båda målvakterna känna på elitseriespel. Viktor Fasth stod för en mycket stabil insats med en resultarad nolla borta mot Frölunda, frågan är om det blir förnyat förtroende efter fem utplockade puckar igår. FBK kör stenhårt på Cristopher Nihlstorp, som stått för stabila insatser har seriens nästa bästa räddningsprocent efter Fasth i motståndarkassen.

Kan AIK på nytt göra en bra insats på bortaplan eller kommer ett revanschsuget Färjestad köra över 08-laget? Ett kommande derby finns i tankarna på alla AIK-spelare och även om det aldrig skulle sägas utåt är risken att det saknas tillräckligt fokus på denna match.

KARLSTAD. Inför säsongen tippades de i varsin ände av tabellen. Men faktum är att AIK är tre poäng bakom det eviga topplaget Färjestad. Både AIK och Färjestads åkte på förluster i den senaste omgången och Karlstadsklubbens nederlag mot Frölunda kom otippat.

- Surt att förlora när vi skapar tillräckligt med chanser för att kunna vinna, säger hemvändaren Christian Berglund till Färjestads hemsida.

Dick Axelsson är inne på samma spår:

- Jag tycker ändå att vi spelar bra. Vi kommer in på mål och måste bara sätta dit chanserna. Vi får träna lite mer avslut, säger han.

"Jag är grymt besviken på mig själv"

AIK stod för en målrik tillställning mot 08-rivalen Södertälje. Gnaget släppte dock in en sen kvittering och förlorade till slut under Sudden Death.

Södertäljes kvittering kom efter att Patric Blomdahl blivit alldeles för het på gröten och tagit en onödig utvisning under slutskedet av matchen.

– Jag får lägga in lite i lagkassan till grabbarna. Och så har jag bett om ursäkt, för jag är grymt besviken på mig själv, säger Patric Blomdahl i Marie Hallmans hockeyblogg.

AIK
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!