Kenta Johansson är optimistisk trots buropen.
Kenta Johansson är optimistisk trots buropen. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Optimism trots burop

Det återstår dock att se om Frölunda prestera inför hemmapubliken.


Håll ett öga på:

Stärnan: Även om han börja bli till åren så är Niklas Andersson fortfarande stor i Frölunda. Han bär ett stort lass både på och utanför isen och har även visat sig vara ett föredöme poängmässigt så här långt, med tre poäng på lika många matcher. Brynäs är ett jämt lag där poäng är utspridda men notera att ungtuppen Calle Järnkrok bara har gjort två poäng hittills.

Problem: Frölunda är inne i genereationsväxling och alla spelare är inte riktigt synkade med varandra, det gäller att göteborgspubliken har tålamod. Avsluten måste vässas till, trots spelövertag mot AIK så gjordes 0 mål framåt. Underkänt känns som ett ord i underkant. Brynäs jobbar hårt och måste fortsätta med det för att nå slutspel, men man måste kunna stänga sådana matcher som den mot HV71.

Målvakt: Johan Holmqvist fick beröm senast och har gjort det bra så här långt. Ohotad etta i göteborgslaget. I Brynäs verkar förre SSK- och Djurgårdsmålvakten trivas även om insatserna är av varierande karaktär. Ses som etta och får bra hjälp av Brynäs backar.

Kan Frölunda prestera inför publiken i Scandinavium? Senast var försvaret bra och de bör nog satsa på det i fortsättningen för att ta viktiga poäng. Sedan undrar många om vaktmästaren har sett över och åtgärdat sargen på ena kortsidan. Ett glapp mellan sargdelarna höll på att ge AIK två gratismål i senaste hemmamatchen.

GÖTEBORG. Frölunda bröt trenden igår genom att vinna mot den forna SM-guldsrivalen Färjestad på bortais. Laget lyckades tidigare i veckan inte få hål på bottentippade AIK och buades ut inför sin egen hemmapublik. Nu är det dags för match i Scandinavium igen, den här gången mot Brynäs. Frölundas tränare var såklart nöjd med vinsten.

– Jag är riktigt nöjd med killarnas arbetsinsats samt försvarsspel, om jag ska plussa för någon så är det väl ”Honken” och unge backen John Klingberg som fortsätter spela respektlöst, menade Kenta Johansson enligt hockeysverige.se.

Brynäs tvålade till Djurgården efter att man vänt underläge med 1-2 till vinst med 4-2 på torsdagskvällen. Efter en förlorad hemmapremiär och en till synes säker segertappad borta mot HV71 kom den här vinsten lägligt för gästrikelaget.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!