Daniel Widing hann med att bli målskytt och målsumpare i samma match.
Daniel Widing hann med att bli målskytt och målsumpare i samma match. - Foto: Stig Kenne / SCANPIX

Widing: "Oerhört besviken"

Lördagskvällen inleddes med första målet i DIF-tröjan. Men resten vill nog Djurgårdens Daniel Widing glömma. Nyförvärvet sumpade friläge i sudden death och agerade även straffsumpare.


STOCKHOLM. Med mindre än minuten kvar av förlängningen hade han friläge och kunde ge Djurgården 3-2 hemma mot Skellefteå. Men nyförvärvet Daniel Widing sumpade.

– Det är ett dåligt avslut. Jag har gjort några mål på Hadelöv och vet att mellan benen eller högt upp i krysset ska puckarna sitta. Tyvärr fick jag lite för mycket under pucken och den gick över, säger Widing till hockeysverige.se.

Istället för en extrapoäng blev det förlust på straffar – där bland annat Widing missade. Forwarden var således inte särskilt glad över att han hade gjort sitt första mål (1-0) i DIF-tröjan tidigare under kvällen.

– Jag är oerhört besviken. Med lite tur hade vi kunnat ta två poäng.

– Vi spelar inte så som vi har pratat om. Vad det beror på vet jag inte riktigt. Jag tycker inte att Skellefteå är så himla bra.

Ni har hamnat i en liten svacka, hur ska ni vända på det här?

– Det som är tur är väl att det är så tidigt på säsongen. Vi måste fortsätta jobba. Vi vet vad vi kan.

"Måste kriga mer"

– Det är inte ett Djurgården som i SM-finalerna, utan ett Djurgården som förhoppningsvis kommer att spela sig samman och bli lika bra. Det tar några månader dit. Men vi måste kriga lite mer tycker jag.

På tisdag väntar ett sedan länge utsålt derby mot rivalerna AIK i Globen. Då lovas ett bättre DIF.

– Det är bara att ladda om. Det kommer att vara ett helt annat Djurgården då, säger Widing.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!