Luleå spelade med stort självförtroende i de första två perioderna.
Luleå spelade med stort självförtroende i de första två perioderna. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Djurgården stod för en heroisk insats i sista perioden.
Djurgården stod för en heroisk insats i sista perioden. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Luleå spelade magist under de första perioderna.
Luleå spelade magist under de första perioderna. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

DIF åkte på ytterligare en förlust

Djurgården tog under kvällen emot serieledarna Luleå i omgångens hetaste match.

Djurgården fullständigt ur form

Djurgården inledde årets upplaga av elitserien med en meriterande seger hemma mot HV71, sedan dess har kollapsen varit fullständig.

Modo - DIF    3-2

Brynäs - DIF   3-2

DIF - SAIK      2-3

AIK - DIF        5-2

DIF - Luleå     3-2

STOCKHOLM. Efter totalkollapsen i derbyt mot AIK, skulle Djurgården under torsdagskvällen repa nytt mod mot serieledarna Luleå på Hovet.

Luleå tog kommandot och ledningen under matchens första period genom Anders Burström. Norrläningarna pressade självförtroendelösa DIF.

Luleå hade en komfortabel 2-0 ledning efter två perioder

– De spelar med ett stort självförtroende, sade Per Mårts om Luleå till Aftonbladet i periodpausen.

Djurgården stod för en riktigt stark sista period där de gav liv i matchen, men de nådde inte längre än till 3-2 och förlusten blev den femte matchen i rad.