1 av 2
- Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Klar för fyra år i Djurgården.
2 av 2
Klar för fyra år i Djurgården. - Foto: Maja Suslin/SCANPIX

Poängkungen tillbaka i Djurgården

Marcus Nilson är klar för fyra nya år i Stockholmsklubben efter NHL-försöket.


Marcus Nilson:

Född: 1 mars 1978 i Bålsta

Längd: 188 cm

Vikt: 88 kg

Marcus slog igenom som en lovande junior i Djurgården. Efter ett par säsonger i Stockholmsklubben beslutade han sig för att testa på spel i NHL. Efter ett par säsonger i Florida Panthers blev han bortbytt till Calgary Flames.

I den första säsongen i sin nya klubb fick han spela Stanley Cup-final – men torskade mot Tampa Bay Lightning. Efter louckoutsäsongen var han tillbaka i Flames. Det gick inte lika bra den här gången och han bestämdes sig för att flytta till KHL 2008.

Inför förra säsongen var 32-åringen tillbaka i Djurgården. Efter det korta försöket att slå sig in i NHL – skrev han i dag på ett fyraårskontrakt med Stockholmsklubben.

STOCKHOLM. Marcus Nilson var över i NHL och försökt att spela till sig en plats i New Jersey Devils – men lyckades inte. I dag blev det klart att förra säsongens poängkung, som svarade för 64 poäng på 69 matcher, återigen spelar i Djurgården.

– Jag har skrivit på ett fyraårskontrakt, och ska träna med laget i morgon. Förhoppningsvis är jag spelklar på torsdag, säger Nilson.

Djurgården har floppat rejält den här säsongen. Laget som var SM-finalist förra säsongen ligger sist och har endast plockat fyra poäng på sex matcher.

Den store stjärnan kan vara spelklar tills på torsdag, men är inte i matchform ännu.

– Jag har spelat tre träningsmatcher bara, så vi får se. Framtiden får utvisa vilken form jag är i, säger han till Canal Plus.

Nilson kan tacklas också

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/