1 av 2
- Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
Niklas Persson nobbar Linköping.
2 av 2
Niklas Persson nobbar Linköping. - Foto: Anja Niederinghaus/AP/SCANPIX

Persson flyttar till KHL – för pengarna

Pengarna fick Niklas Persson att nobba Linköping och istället välja spel i KHL.


”Pajens” framgångsrika år:

Niklas Persson har inte varit van vid att vinna troféer. Den förre Leksandsspelaren har sedan 2007 varit med och plockat två silver med Linköping.

Tidigare i år var han med och vann VM-brons i Mannheim. Om han fortsätter på den vägen kan det bli en ny medalj i KHL i år.

LINKÖPING. Niklas Persson återvänder alltså till Ryssland och Neftekhimik Nizhnekamsk som han spelade för förra säsongen.

- Det var nära LHC och ett väldigt tufft beslut att ta. Men jag hoppas att familjen kan vara med lite mer den här gången, säger 31-åringen till tidningen.

Han hymlar inte med att pengarna bidrog till beslutet.

- Klart att det också spelade in. Det är betydligt bättre betalt nu än förra gången.

Niklas Persson förlängde sitt kontrakt med Neftekhimik Nizhnekamsk redan i våras, men tog chansen i NHL när Tampa Bay Lightning erbjöd den. När Tampa valde att skicka svensken till farmarlaget Norfolk Admirals bröt han kontraktet med klubben.

Tidigare i veckan sa han till Corren att det var "50-50" att han skulle återvända till Linköping eller flytta tillbaka till Ryssland.

Niklas Persson gjorde 37 poäng (13+24) på 55 matcher för Nizhnekamsk i fjol. Dessförinnan hade han gjort tre raka säsonger för Linköping i elitserien.

Hockeysverige.se

Höjdpunkter från ”Pajens” säsong 2008/2009.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!