Blir det en nytändning i DIF?
1 av 2
Blir det en nytändning i DIF? - Foto: Mark Earthy/SCANPIX
Staffan Kronwall har skrivit på för Djurgården.
2 av 2
Staffan Kronwall har skrivit på för Djurgården. - Foto: Jeff McIntosh/AP/SCANPIX

DIF:s senaste jättevärvning - Kronwall klar

Staffan Kronwall återvänder till Djurgården efter fem år i Nordamerika.


Staffan Kronwall:

Född: Den 10:e september 1983 i Järfälla.

Tidigare klubbar: Inledde karriären i Huddinge innan han kritade på för Djurgården 2002. Stannade kvar till 2005, men hann även med att spela tre matcher med Brynäs.

2005 lämnade han i alla fall Elitserien för att testa vingarna i NHL. Skrev på för Toronto Maple Leafs - en klubb som han tillhörde fram till 2009, då han lämnade för Washington Capitals.

Väl där blev det mest spel i farmarlaget Hershey Bears och till slut hamnade han i Calgary Flames. Men även här fick han mest spela i farmarlaget Abbotsford Heat.

Nu: Presenterades i dag som Djurgårdens allra senaste nyförvärv och förväntas bli spelklar till lördag.

STOCKHOLM. Djurgården har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Staffan Kronwall har kritat på ett ettårsavtal med fjolårets SM-finalister och lämnar därmed NHL och Calgary Flames.

– Vi har haft kontakt med Staffan i flera år, och speciellt de senaste månaderna. Nu uppstod en möjlighet att få Staffan till Djurgården, och vi är mycket nöjda att han kommer hem till oss, kommenterar klubben på sin hemsida.

Den 28-årige backen kommer i och med flytten hem göra sin tredje sejour i DIF. En klubb som han lämnade för spel i NHL och Toronto Marple Leafs 2006.

– Staffan har utvecklats sedan han senast var i Djurgården och kommer att bli ett bra tillskott i vår trupp. Han har bra storlek kombinerat med gott spelsinne och kommer att bidra både i det offensiva och det defensiva spelet.

DIF hoppas nu på att få Kronwall spelklar till lördagens hemmamatch mot Frölunda.

"Inte helt fel"

Djurgårdens säsongsinledning har knappast varit den bästa. Laget har radat upp förluster, så det är inte konstigt att de har halkat efter rejält i tabellen och ligger på en niondeplats.

"Man kan ju inte säga att det är helt fel att DIF får in en ny back", skriver en lättad Rebecca Dahl på sin blogg.

Och lättade bör DIF-fansen vara nu. Djurgården har nämligen släppt in hela 26 mål på de nio inledande matcherna - en läcka som Kronwall nu alltså ska stoppa.

/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!