Mästarna åkte på stortorsk

Jönköpingslaget fortsätter att vara ojämna och förlorade i dag stort mot Modo.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (04:49 andra perioden) Johan Lindström. 1-1 (15:42) Per-Åge Skröder. 2-1 (17:08) Byron Ritchie. 3-1 (03:54 tredje perioden) Ole-Kristian Tollefsen. 4-1 (12:02) Morten Madsen. 5-1 (16:37) Mattias Timander.

Domare: Pehr Claesson

Arena: Fjällräven Center

Publiksiffra: 6 401

ÖRNSKÖLDSVIK. HV71:s säsongsinledning har varit allt annat än stabil. Efter bortasegern över Södertälje senast hoppades tränartrojkan med Janne Karlsson i spetsen att vändningen hade kommit.

Tvärtom visade det sig. I Ö-vik blev det övertydligt att HV:s form är ljusår från vårens mästartakter. Ett förvirrat och håglöst HV föll med 1-5 mot Modo.

Johan Lindström gav visserligen gästerna ledningen tidigt i andra perioden. Det var dock helt oförtjänt. Modo hade ägt den första perioden och fick en rättvis kvittering när hete Per-Åge Skröder satte 1-1 med ett distinkt direktskott i powerplay i slutet av den andra perioden. Det var tredje matchen i följd som han gjorde mål.

- Vi var lite för statiska i första perioden, men nu lossnade det. Det går bra för mig nu, men jag måste fortsätta att jobba på, sade Skröder till Canal Plus efter målet.

Tre Modomål i tredje perioden

När den första pucken väl hade passerat Andreas Anderssons mållinje rullade det på. Byron Ritchie sköt 2-1 efter att Nicklas Danielsson enkelt rundat Lance Ward och lagt in en perfekt passning framför mål.

I den tredje perioden spelade HV71 uppgivet och Modo la in dödsstöten när Ole-Kristian Tollefsen sköt sitt första elitseriemål från blålinjen. Därefter spädde Morten Madsen och Mattias Timander på med varsitt mål och såg till att göra HV:s resa tillbaka till Jönköping extra smärtsam.

- Vi jobbar bra i tredje perioden och blir bättre och bättre ju längre in i matchen vi kom. Samtidigt tror jag att de blev trötta, säger målskytten Timander.

HV71 blev i och med förlusten passerat av Brynäs samtidigt som Djurgården gick ikapp vårens finalmotståndare. För Modo pekar det mer uppåt. Man gick upp på femte plats i tabellen efter att ha passerat Färjestad.