Ny förlust för Timrå

TImrå fortsätter att gå tungt i och förlorade i kväll mot Linköping.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (03:14 andra perioden) Patrik Zackrisson, 0-2 (04:36) Andreas Molinder, 1-2 (06:16) Mattias Karlsson, 2-2 (03:26 tredje perioden) Timo Pärssinen, 2-3 (04:29) Erik Andersson, 2-4 (14:29) Erik Lindhagen.

Domare: Thomas Andersson

Arena: EON Arena

Publiksiffra: 4 662

SUNDSVALL. Timrå var ett av elitseriens succélag under de inledande veckorna av säsongen. Efter fyra raka förluster, varav tre på hemmais, har hyllningskörerna tystnat.

I måndagskvällens hemmamöte med Linköping var det dåligt boxplay-spel och ett dåligt tajmat misstag som fällde medelpadingarna. Timo Pärssinen hade just kvitterat till 2-2 när den matchavgörande sekvensen utspelade sig.

Björn Svensson misslyckades med att ta emot en slarvigt lagd crosspassning på högerkanten. LHC-backen Erik Andersson läste spelet perfekt, snodde pucken av Svensson och gled i ensamt majestät in längs kanten och stänkte in det matchvinnande 3-2-målet bakom Magnus Åkerlund.

- Vi blir straffade för i princip alla misstag vi gör, suckade Timråtränaren Per-Erik Johnsson när han intervjuades av Canal Plus efter matchen.

- Det blir 3-2 och det blir det definitivt på fel sätt.

Timrås boxplay fortsatt sämst

Timrå hade några goda kvitteringschanser, men med 5.31 kvar av tredje perioden styrde hete Erik Lindhagen in 4-2 på Magnus Johanssons skott och punkterade matchen.

- Mange skjuter och jag håller klubban högt. Pucken träffar den och går i mål, är Lindhagens målande beskrivning av sitt fjärde mål för säsongen.

Patrik Zackrisson och Andreas Molinder nätade också för LHC. Deras mål kom med en dryg minuts mellanrum i den andra perioden sedan Timrå drabbats av täta utvisningar på Tomas Skogs och Anton Lander. Timrås boxplay fortsätter därmed att vara sämst i elitserien.

- Vi är för dåliga där. Vi måste ta bort motståndarnas klubbor bättre framför mål. Mot AIK släppte vi in två sådana mål och nu är det samma sak, säger backen Mattias Karlsson som gjorde Timrås första mål i matchen.

Dagens resultat medförde inga förändringar i tabellen. LHC är allt jämt tvåa medan Timrå ligger fyra.