Janne Niinimaa missar kvällens match mot Skellefteå.
Janne Niinimaa missar kvällens match mot Skellefteå. - Foto: ROGER VIKSTRÖM / SCANPIX

Luleås stora skadesmäll

Luleå tar emot Skellefteå i elitseriens trettonde omgång. Dock får serieledarna klara sig utan en av sina största stjärnor.


Håll ett öga på:

Stjärnan: Johan Lindström delar ledningen i poängligan med 13 poäng (4+9). Han kan inte klaga på sina medspelare då kedjekompisarna Mikko Lehtonen och Fredrik Warg även de sett till att producera.Pär Arlbrandt i Luleå står för en riktigt fin poängskörd med 10 pinnar (5+5) hittills. Den forne skyttekungen i Hockeyallsvenskan verkar på allvar ha etablerat sig i elitserien.

Problem: Skellefteå spelar ofta tätt och hårt vilket speglar resultaten väl. Det gäller att trumma på varje match och se till att resultaten väger över till SAIK:s fördel. Problem i Luleå? Nej, inte direkt. Jonas Rönnqvist vet vad han gör och har hittills fått en strålande utdelning.

Målvakt: Andreas Hadelöv är en rutinerad målvakt som verkligen funnit sig till rätta i Skellefteå. Han ligger på andra plats i målvaktsstatistiken med 93,68 i räddningsprocent. Anders nilsson fick förtroendet senast och förvaltade det väl, frågan är om inte David Rautio får hoppa in nu?

Snackisen: Vilken temperatur kommer Skellefteå Kraft Arena hålla på lördagskvällen? Hockeyn glöder i de båda städerna utmed norrlandskusten. Snacket går och frågan är hur pass långt dessa kan ta sig i ett kommande slutspel. Är det till och med finallagen som möts månne?

LULEÅ. Luleå har fått ett tungt bakslag inför kvällens "derby" mot Skellefteå. Det är lagets backankare Janne Niinimaa som lämnat återbud.

- Han ringde i morse och sade att han känner sig jätterisig. Han kommer inte att kunna spela i kväll, säger tränaren Jonas Rönnqvist till kuriren.nu

Med två mål och nio assist på tolv matcher har Niinimaa varit lagets ledare på backsidan. Han är också trea i backarnas poängliga i Elitserien så här långt.

I Skellefteå har man haft frågetecken för anfallstrion Fredrik Warg, Yared Hagos och Pierre-Edouard Bellemare - men enligt folkbladet.nu var samtliga med på lördagens värmning och finns troligen med i matchen ikväll.

Hockeysverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!