- Foto: BILDBYRÅN

Fagemo tillbaka i Frölunda

Linus Fagemo var i måndags tillbaka i Frölunda efter tio år i andra klubbar.


Frölunda - högst publiksnitt i elitserien

Frölunda Indians har högsta publiksnittet i årets elitserie. De leder publikligan med ett snitt på 8 507 betalande per match.

HV71 ligger två, men är långt bakom med snitt på 6 764 besökande per match.

Noterbart är också att det skiljer drygt 600 åskådare i snitt mellan de två Stockholmslagen Djurgården och AIK.

GÖTEBORG. 24 timmar tidigare hade han skrinnat av isen som förlorare när Borås mötte Växjö på bortais. Där fick Linus Fagemo beskedet att Borås hade beslutat att låna ut honom till Frölunda i utbyte mot ett lån av junioren William Wallén.

Det var ett besked som Fagemo omfamnade med glädje.

- Det var fantastiskt. Även om jag är 33 år så har jag drömt om att spela i elitserien igen. Det var jätteroligt att få det beskedet, säger han till hockeysverige.se efter sin elitseriecomeback mot Djurgården.

Lyckad energikedja med Dahse och "Pastorn"

Veteranen, som har hunnit spela för sju olika klubbar sedan han lämnade Frölunda 2000, gjorde en klart godkänd insats i återkomsten. Han bildade en energikedja med den orädde elitseriedebutanten Robin Dahse och rutinerade centern Andreas Karlsson. Formationen var Frölundas bästa i inledningen av matchen och skapade ideligen tryck mot gästernas kasse.

- Det gick bra. Vi spelar ju enkelt och jobbar hårt, försöker gå rakt på målet. Då brukar det gå bra, menar Linus Fagemo som inte hade några problem att anpassa sig till det mer ordnade elitseriespelet.

- Det är ju lite raka och enklare spel här jämfört med i allsvenskan. Folk håller sina platser lite mer, man vet lite mer var folk kommer på isen. Alla är noggrannare här, det finns inte lika mycket utrymme för slarv utan det gäller att göra rätt för sig på isen.

"Det är ändå hemmaklubben"

När den landslagsmeriterade forwarden skrev på för Borås inför säsongen var det för att komma närmare hemmet i Onsala. I bakhuvudet fanns vetskapen om att bra spel i allsvenskan skulle kunna innebära en ny chans i elitserien.

- Jag vet inte om jag trodde på det... Jag visste att chansen fanns och det var ju det jag siktade på. Nu när chansen dök upp var det bara att ta den, säger Linus Fagemo som trots alla år i andra klubbar har ett speciellt band till Frölunda.

- Jag har alltid följt Frölunda medan jag har varit utomlands. När jag har spelat för andra elitserielag har jag inte tänkt på det, men det är klubben man har följt. Det här är ju lite hemma. Jag började ändå elitseriekarriären här, gick på hockeygymnasiet och sådana grejer. Det är väl ändå hemmaklubben.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!