Janne Karlsson tror att Frölunda blir en tuff nöt att knäcka.
1 av 4
Janne Karlsson tror att Frölunda blir en tuff nöt att knäcka. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
Frölunda är fortsatt jumbo och Kent Johansson har en del att tänka på.
2 av 4
Frölunda är fortsatt jumbo och Kent Johansson har en del att tänka på. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Carl Klingberg i Frölunda såg minst sagt konfunderad ut mot SAIK.
3 av 4
Carl Klingberg i Frölunda såg minst sagt konfunderad ut mot SAIK. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Daniel Larsson fick släppa in fyra baljor efter två raka matcher med hållna nollor.
4 av 4
Daniel Larsson fick släppa in fyra baljor efter två raka matcher med hållna nollor. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Oviss fight i Göteborg

Går Frölunda på knock i hemmaborgen eller blir det mästarna som går segrande ur striden?


Håll ett öga på:

Stjärnan: Toni Koivisto är i Frölunda för att göra mål. Så här långt har finländaren nätat fem gånger vilket är bäst i laget. En annan finländare med näsa för mål är Jukka Voutilainen. 13 pinnar (5+8) innebär ledning i den interna poängligan.

Problem: Frölunda vann nyligen två raka hemmamatcher men kan laget fortsätta trenden i Scandinavium mot ett så pass bra lag som HV71? Smålandslaget har spelat upp sig på slutet men har endast vunnit mot AIK och SSK på bortaplan, upp till bevis nu!

Snackisen: Ska Frölundas energi på hemmaplan ge resultat eller ska HV71 visa mästarklassen på allvar nu? Båda åkte på torsk senast och vill garanterat "studsa tillbaka". Daniel Larsson och Johan Holmqvist är viktiga för sina lag och någon av dem lär sannolikt bli tungan på vågen.

GÖTEBORG. Det är inte länge sedan dessa två kombatanter gjorde i slutspelet. Men efter en knackig start, inte minst av Frölunda, är det inte ens säkert att vi får se något av dessa lag i vårens SM-slutspel.

Frölunda förlorade senast mot Skellefteå med 3-1 på bortaplan. Göteborgarna gjorde matchens första mål men sedan kunde SAIK vända på steken. Därmed är Frölunda fortfarande fast på sista plats och assisterande tränaren Stephan Lundh är så klart missnöjd:

- Det kändes som att det var greppbart, det var inga världsmästare vi mötte. Men vi orkade inte flytta upp hela vägen och det känns lite surt. Farten finns, det gäller bara att vi frammanar den till på lördag. Det är bara att bryta ihop och komma igen, säger Lundh till klubbens hemsida.

Mästarna fortsätter att tappa

HV71 förlorade - för andra gången den här säsongen - hemma mot Timrå. Matchen slutade 4-2 till bortalaget och spelare samt ledare i hemmalaget var givetvis allt annat än nöjda.

Men nu riktas blickarna till bortamatchen mot Frölunda i Scandinavium.

- Frölunda har gjort det bra på hemmaplan och vunnit två hemmamatcher i rad, så de har säkert bra självförtroende där. En lördagsmatch mot HV71 är det säkert bra med folk på läktarna också. Det kommer bli en tuff uppgift att sätta tänderna i, säger Janne Karlsson till klubbens hemsida.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!