Får Pelle Presberg & co jubla mot SAIK?
1 av 4
Får Pelle Presberg & co jubla mot SAIK? - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX
"Vi ska ta mycket skott", säger SAIK:s Stefan Klockare.
2 av 4
"Vi ska ta mycket skott", säger SAIK:s Stefan Klockare. - Foto: Stig Kenne/SCANPIX
Poängligaledaren Joakim Lindström blir förmodligen så här glad om han "målar" på lördagskvällen.
3 av 4
Poängligaledaren Joakim Lindström blir förmodligen så här glad om han "målar" på lördagskvällen. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Lagkaptenen Rickard Wallin blir borta ett bra tag framöver.
4 av 4
Lagkaptenen Rickard Wallin blir borta ett bra tag framöver. - Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX

Toppmatchen: Vilka hänger på Luleå?

Färjestad möter Skellefteå AIK, en match som avgör vem som närmar sig Luleå.


Håll ett öga på:

Stjärnan: Pelle Prestberg är något av en spelande kulturbärare i Färjestad. Han vet vad som skall göras och drar sitt strå till stacken, nio poäng hittills visar att gubben än kan spela hockey. Joakim Lindström leder poängligan med 17 poäng och är en del i SAIK:s sylvassa förstauppställning.

Problem: Färjestad är en lagmaskin som jobbar för varandra. Det gäller dock att ha motivationen uppe hela tiden och inte stå för bottennapp likt 1-4 mot SSK på hemmaplan. Skellefteå spelar även de bra men de måste se till att vinna viktiga hemmamatcher som den mot Luleå, för drygt en vecka sedan.

Snackisen: Två riktigt jämna lag drabbar samman, vilket bäddar för att lagen följs åt i målprotokollet. Kan Färjestad dra nytta av sin hemmapublik och verkligen ta ett psykologiskt grepp på SAIK inför ett kommande slutspel?

KARLSTAD. Minns ni kvartsfinalserien i våras mellan Färjestad och Skellefteå?

Det var överlägset den mest spännande serien med idel jämna matcher där lagen turades om med att ha grepp om kvartsfinalen. Till slut vann SAIK med 4-3 i matcher efter en avgörande batalj i Skellefteå.

Båda lagen har börjat bra den här säsongen och återfinns på andra respektive tredje plats i tabellen, bakom Luleå.

Färjestad kommer från en 3-0 vinst mot Modo på bortaplan. Enda smolket i bägaren för Färjestad är lagkaptenen Rickard Wallins nyckelbensskada. Dessutom saknas sedan tidigare även Pelle Prestberg.

Hemmastarka Skellefteå slog väntat Frölunda senast.

Nu väntar dock en helt annan typ av match då man flyger ner till Karlstad för att möta Färjestad. SAIK:s assisterande tränare Stefan Klockare har taktiken klar för sig:

- Det gäller att vi undviker att göra misstag för det kan snabbt straffa sig. Vi ska fortsätta att spela det spel vi vill göra, med mycket fart i skridskoåkningen och i pucktempot. Vi ska även ta mycket skott, det bör vara vår medicin för att vinna den här matchen, säger Klockare till klubbens hemsida.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!