Timo Pärssinen är i den så kallade zoonen.
1 av 4
Timo Pärssinen är i den så kallade zoonen. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
Magnus Åkerlund tyckte det var otroligt skönt att vinna mot HV71.
2 av 4
Magnus Åkerlund tyckte det var otroligt skönt att vinna mot HV71. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX
Kan Djurgården få till målskyttet...
3 av 4
Kan Djurgården få till målskyttet... - Foto: Ralf Bergman/SCANPIX
...eller blir det Timrå som får jubla?
4 av 4
...eller blir det Timrå som får jubla? - Foto: Ralf Bergman/SCANPIX

Vilken sida av lien hamnar DIF?

Timrå tar sig an bortasvaga Djurgården.


Håll ett öga på:

Stjärnan: Timo Pärssinen är namnet på allas läppar. Finländaren har gjort 15 poäng (8+7) och skuggar SAIK:s Joakim Lindström i poängligan. Patrick Chelin är fortfarande junior men likt väl delar han förstaplatsen i DIF:s interna poängliga.

Problem: Timrås problembank kommer och går, men just nu ser det rätt ljust ut på den fronten i Medelpad. DIF däremot fortsätter missa målet samtidigt som försvarspelet ibland kan se aningen virrigt ut.

Snackisen: Kan Djurgården ta tre pinnar och i samma andetag ta en djup suck av lättnad? Tre poäng eller inte kan vara skillnaden mellan att liemannen knackar på axeln eller att man helt sonika, i alla fall tillfälligt, kan lämna den nedre delen av tabellen.

TIMRÅ. Timrå har senaste tiden visat fin form och blickar uppåt i tabellen efter en meriterande bortavinst senast mot HV71. Mepelpadingarna ligger för närvarande på en femteplats, vilket ändå får anses fullt godkännt så långt.

Tungt i Medelpad

Nu kommer Djurgården på besök och det är ingen hemlighet att Djurgården brukar ha det svårt borta mot Timrå. Fjolårets trepoängare är det enda undantaget. DIF har endast tagit sju poäng på de tio senaste matcherna i E.ON Arena.

Således brottas DIF med Timrådemoner i dessa halloweentider.

Ingen fara med finländaren

Timo Pärssinen är glödhet för tillfället och med två mål senast mot HV71 går han upp på totalt åtta mål. Han fick dock en puck på sig som såg ut att spela smärta, men fick samtidigt riktigt bra kritik från tränaren.

– Han gjorde mål och spelade jäkligt bra över huvud taget", säger Timrås assisterande Claes Eriksson till Sundsvalls Tidning.

Matchen slutade 4-2 och Timrås målvakt, Magnus Åkerlund, konstaterade i Canal+ sändningen att "det är otroligt skönt att vinna, vi var otroligt disciplinerade i dag".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!