- Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Floppspelaren hamnar i Frölunda?

Frölunda vill gärna ha Skellefteås överflödige back Pavel Skrbek.


Pavel Skrbek:

Född: 9 augusti 1979 i Kladno

Då: Har varit en stabil back i Skellefteå men efter en svagare tid i klubben har de nu beslutat sig för att göra sig av med honom.

Nu: Frölunda, och flera andra klubbar, vill gärna knyta till sig backen. Blir det en ny klubb i Elitserien för tjecken eller flyttar han någon annanstans?

GÖTEBORG. Frölunda kan vara på väg att förstärka försvaret. Till sportsday.se säger general managern Kent Norberg att man jagar Skellefteås back Pavel Skrbek, som ska vara på väg att lämna klubben.

- Jag vet att han är intresserad av oss. Sedan om vi får honom eller inte...det finns andra klubbar också, säger Kent Norberg.

- Det är inte en ekonomisk fråga. Men det är en grej mellan oss och Skellefteå också och....ja, det är där vi är nu.

Trots att den affären kan vara på väg att gå i lås vill Norberg behålla tysken Christoph Schubert, vars korttidskontrakt är på väg att löpa ut.

- Från och med lördag kan Schubert bryta sitt kontrakt, och jag vet att han vill till KHL. Men min förhoppning är att han stannar, säger Norberg till sportsday.se.

Om Skrbek ansluter och Schubert blir kvar kommer Frölunda inom kort att ha ett ordentligt överskott av backar. Viktige kuggen Christian Bäckman närmar sig spel efter sin knäoperation.

- Det är upp till tränarna vilka de tycker ska spela, kommenterar Kent Norberg.

Frölunda ligger sist i elitserien, tre poäng efter nästjumbon AIK. Lagen möts på Hovet under måndagskvällen.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!