- Foto: BILDBYRÅN

Därför tvingas ”Ragge” lägga av

Djurgårdens backstjärna Marcus Ragnarsson lägger skridskorna på hyllan.


Marcus Ragnarsson:

Född: 13 augusti 1971 i Östervåla

Då: Var en stabil spelare i NHL under sina år där borta. Var med i NHL:s all star-match 2001 och har troligen VM-silvret 1997 högt upp på listan över sina bästa moment i karriären.

Nu: Axelskadan vägrar att läka och då ger 39-åringen upp karriären. Det är ännu inte klart vad den förre Philadelphia-spelaren ska göra närmast.

STOCKHOLM. 39-åringen skadade axeln illa förra säsongen och den vill inte läka. Efter att ha rehabtränat den senaste veckan utan förbättring väljer nu backen att lägga av.

– Axeln håller helt enkelt inte för spel och jag kände en osäkerhet redan i somras. Jag gjorde ändå ett försök och var med på is redan från augusti, men det är annorlunda i matchsituationer. Skadan påverkar även rörligheten utanför isen. Ska jag spela och ha roligt så måste jag vara frisk, och det är jag inte. Därför tvingas jag fatta det här beslutet, säger han till klubbens hemsida.

Marcus "Ragge" Ragnarsson lägger av - tack och lycka till med resten av livet!!”, skriver Nyheter24:s bloggare Niklas WikegårdTwitter.

Ragnarsson kom till klubben först 1989 och stack sedan över till NHL. Året 1995 fram till 2004 spenderade han i San Jose Sharks och Philadelphia Flyers. Sedan återvände stjärnan hem till Almtuna innan han för två år sedan beslutades sig för att återigen spela i Djurgården.

– ”Ragge” är en synnerligen speciell spelare, en fantastisk person såväl på som utanför isen. Som kapten för laget och i omklädningsrummet har han bidragit med ovärderliga ledaregenskaper, i synnerhet för de yngre spelarna. Det är oerhört trist att en skada skulle få sätta stopp på ”Ragge” karriär, säger sportchefen Janne Järlefelt.

Ragnarsson under slutspelet förra säsongen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!