1 av 4
- Foto: Aaron Harris/AP/SCANPIX
2 av 4
- Foto: JOHAN ENGMAN / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
4 av 4
- Foto: BERTIL ERICSON/AP/SCANPIX

"Hyllningen värdig en kung"

Marcus Ragnarsson har spelat åtta säsonger för Djurgården. Under torsdagskvällen sade han farväl till Djurgårdsfansen. Läs Nyheter24:s DIF-experts utlåtande om avskedet här.


Här är din karriär "Ragge"

Marcus Ragnarsson startade sin hockeykarriär 1986 i Div 2-laget Östervåla. Ragnarssons första och enda elitserieklubb blev Djurgården som han skrev på för under tidigt nittiotal. Han spelade sex säsonger med Stockholmsklubben innan han skrev på för NHL-laget San Jose  Sharks.

Inför säsongen 02-03 tradades "Ragge" till Philadelphia Flyers där han spelade under två år innan han återvände till Sverige och allsvenska klubben Almtuna.

2008 var Ragnarsson tillbaka i Djurgården där han spelade fram tills i år. Marcus Ragnarssons internationella karriär har tagit honom till ett par VM-turneringar och OS i Nagano samt Salt Lake City.

Ragnarsson har spelat över 1100 hockeymatcher i sin karriär.

STOCKHOLM. Marcus Ragnarsson tackade under torsdagskvällen för sig, sade farväl till Djurgårdsfansen och fortsatte mot nya äventyr.

Nyheter24:s Rebecca Dahl närvarade under avskedet.

"Hyllningen var så fin en hyllning ska vara. Extra fint var det när Färjestads kapten åkte fram och överlämnade blommor han med." skriver hon.

Festen kom på kant

Hon menar dock  att festen uteblev fullständigt, inte bara på grund av att Djurgården förlorade matchen men att "den var så seg och ointressant att titta på att jag inte ens orkar vara speciellt bitter över förlusten."

Marcus Ragnarsson har ett gediget förflutet med Djurgården, där han bland annat spelade sammanlagt åtta säsonger, vann två SM-guld och deltog i fjolårets finalserie.

Nu har "Ragge" tagit farväl till svensk elithockey.

Enligt Dahl så var det synd att matchen blev så tråkig, med tanke på hur vacker hyllning det var.

"Mannen bredvid mig på pressläktaren viskade ett ”ett sånt här avsked får nog inte jag när jag slutar jobba”, nej, det är få förunnat, men Ragge var så värd det." avslutar Rebecca Dahl, Nyheter24:s Djurgårdsexpert.

Se en intervju med Marcus Ragnarsson, veckor innan han meddelade att karriären var över.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!