- Eftersom vi vill avancera i tabellen är det trepoängare som gäller, konstaterar Modotränaren.
1 av 4
- Eftersom vi vill avancera i tabellen är det trepoängare som gäller, konstaterar Modotränaren. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
Ska Ridderwall spika igen och föra DIF till vinst på hemmaplan...
2 av 4
Ska Ridderwall spika igen och föra DIF till vinst på hemmaplan... - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
- Självklart är målsättningen för oss i den matchen tre poäng, menar Challe.
3 av 4
- Självklart är målsättningen för oss i den matchen tre poäng, menar Challe. - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX
...eller får Modo jubla och bli så här glada?
4 av 4
...eller får Modo jubla och bli så här glada? - Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

"Traditioner är till för att brytas"

På lördagskvällen tar Djurgården emot Modo inför ett välfyllt Hovet.


Håll ett öga på:

Stjärnan: Modos Byron Ritchie är glödhet, han har svarat för sex mål de senaste fem matcherna. Marcus Ragnarssons karriär må vara över, men det hindrar honom inte från att stå i båset och peppa DIF-spelarna till en seger mot Modo.

Problem: Djurgården har sänkt sitt målsnitt från 2,93 förra säsongen till 2,45 i år och har endast gjort 49 mål på 20 spelade omgångar, med det är man tredje sämst i elitserien. Modo vinner, men ett flertal av matcherna har avgjorts efter ordinarie tid. De måste avgöra matcherna tidigare för att få med sig alla tre poängen.

Snackisen: Djurgården tar emot ett Modo som kommer till matchen med ett stort självförtroende. Ska DIF lyckas bryta Modos postiva trend, eller ska ångermanlänningarnas formkurva fortsätta peka uppåt.

STOCKHOLM. Senast Leksand var uppe i elitserien invaderades Globen av busslaster med Leksandsupportrar.

Leksand spelar nu i hockeyallsvenskan men det råder dock ingen brist på publiklag i elitserien. Förra året tog Djurgården emot Modo tre gånger och samtliga matcher blev utsålda.

Först snackades det om Foppaeffekten. Ju längre säsongen gick blev det däremot svårare att endast tillägna Peter Forsberg äran över intresset att se ishockey i huvudstaden.

När Djurgården nu tar emot Modo ser det återigen positivt ut sett ur publiksynpunkt. Med endast några hundra biljetter kvar ser matchen ut att än en gång bli slutsåld. Ett stöd som Djurgården defenitivt lär behöva.

Modo kommer till match med fem raka vinster samt en skadefri trupp vilket fått Modos tränare Challe Berglund att se med positiva ögon på uppgiften:

- Självklart är målsättningen för oss i den matchen tre poäng precis som det blev hemma mot Djurgården, säger den före detta djurgårdsspelaren till Modos hemsida.

Modo är ute efter tre poäng och trots en usel statistik borta mot Djurgården konstaterar Challe följande:

- Eftersom vi vill avancera i tabellen är det trepoängare som gäller.

- Traditioner typ denna är till för att brytas. Vad jag kan minnas hade vi svårt borta mot Djurgården då jag var i Timrå, men nu hoppas jag på något annat med Modo.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!