1 av 2
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
2 av 2
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

"Slutet gott - allting gott"

Djurgården tog emot Modo under lördagskvällen, Hovet kokade av spänning efter bra men ineffektivt spel från Djurgården.


Matchfakta:

Djurgården: M. Nilson, M. Tjärnqvist (2)

Modo: M. Madsen.

Utvisningsminuter.

Djurgården: 6 minuter.

Modo: 13 minuter + ett matchstraff.

STOCKHOLM. Djurgården tog under lördagskvällen emot Modo på Hovet. Det blev en rafflande historia med stort spelövertag för Stockholmsklubben, som samtidigt var otroligt ineffektiva framför mål. Något som höll på att straffa sig.

– Jag tycker ändå att vi är något bättre, men det är marginellt. Naturligtvis är det skönt att komma igen. Två perioder och inga mål, och alla power play, det sätter sig i huvudet, säger Hardy Nilsson efter segern med 3-1.

Challe Berglund i Modobåset blev under matchen konstant hyllad från Djurgårdsklacken. Fansen sjöng ramsor om att Modo-tränaren egentligen stöttade DIF och att han skulle se till att de tre poängen stannad i huvudstaden. Men han behöll objektiviteten och var uppriktigt besviken efter matchen och menade att Djurgårdens första mål var mer en konsekvens av många oturliga omständigheter.

– Första bytet är inte så kul, de får ett klassiskt Djurgårdstryck kan man säga. Mattias Timanders klubba går av, Per Svartvadet ger klubban till honom och då kommer genomspelet så att Marcus Nilson gör 1-1.

Samtidigt menar han att "vi är bara glada att vi redde ut de nio minuterna i rad som vi hade en och två man mindre. Sen kom vi upp lite på slutet och lyckades få nåt farligt skott. Första perioden handlade mer om att överleva."

Djurgården tog nu klivet upp till slutspelsmatcherna och ligger på samma poäng som kvällens motståndare Modo.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!