AIK vann med 4-2 på Hovet. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX
Avgör själva – är pucken inne? - Foto: CANAL PLUS

”Den är solklart inne”

Måldomaren dömde bort Skellefteås klara mål i förlustmatchen mot AIK.

Matchfakta från matchen mellan AIK och SAIK:

Mål: 1-0 (03:15 första perioden) Rastislav Pavlikovsky, 2-0 (06:42) Johan Andersson, 3-0 (05:59 i andra perioden) Daniel Bång, 3-1 (02:24 tredje perioden) Pierre-Edouard Bellemare, 3-2 (14:10) Joakim Lindström, 4-2 (19:43) Daniel Rudslätt.

Domare: Sören Persson

Arena: Hovet

Publiksiffra: 6 578

STOCKHOLM. AIK ledde redan med 2-0 när Joakim Lindström reducerade tidigt i den andra perioden. Domaren Sören Persson valde att videogranska målet – men måldomaren missade att pucken var över mållinjen.

Skellefteå-spelarna blev rasande på domaren och protesterade vilt. Målskytten åkte till slut på en utvisning för att han skällde ut rättskiparen.

– Jag är helt säker på att pucken var inne, det är ju solklart. Jag ser det ju på reprisen nu också, säger han till Canal Plus.

I den tredje perioden var det dags för en ny videogranskning. Även den gången var det Lindström som gjorde mål. Efter flera minuters granskande beslutade domaren att det var mål. Då stod det 3-2. Närmare än så kom inte bortalaget. I slutskedet av matchen gjorde Daniel Rudslätt 4-2 i öppen kasse.

– Jag tycker att vi gör 2-1, nu när jag har sett repriserna också. Vi har lite otur där att videodomaren som granskar inte har bra bilder. Det blir ju lite matchavgörande med facit i hand så då blir man lite grinig, säger Lindström.