Holmqvist fick en armbåge rakt i nyllen. Bröt näsan.
1 av 2
Holmqvist fick en armbåge rakt i nyllen. Bröt näsan.
2 av 2

Challes nya hån efter Hedmans armbågstackling: "Är en isprinsessa"

VIDEO. Modos Anton Hedman i blåsväder igen. Se tacklingarna och avgör själv. Är han en hård kille eller går han över gränsen? Wikegård tycker till.


Stor kille den där Hedman

24 år gammal väger Anton Hedman över 100 kilo och mäter hela 191 centimeter. Han började sin karriär i Hammarby av alla ställen och gick via Stocksund och Djurgården till nordamerikanska OHL där han tuffade till sig. Vid återkomsten lyckades han spela för tre klubbar under en och samma säsong, Västerås, Almtuna och Hammarby, alla i Allsvenskan.

Det var först 2008 han slog igenom på allvar när han fick chansen för storsatsande Växjö Lakers. I år togs han upp av Modo där han redan gjort sig ett namn efter att ha knäckt nyckelbenet på Färjestads Richard Wallin, gett Frölundas Christoph Schubert hjärnskakning och nu senast alltså knäckt näsan på Djurgårdens Andreas Holmqvist.

Oavsett vad man tycker så visar han upp en spelstil som länge saknas i breda termer i Elitserien.

ÖRNSKÖLDSVIK. Modotränaren Challe Berglund försvarar sin hårt kritiserade forward Anton Hedman efter att denne knäckt näsan på Djurgårdens Andreas Holmqvist med en solklar armbågstackling. Challe gör det genom att kalla de spelare Hedman tidigare skadat för "isprinsessor".

 -  De som är fega är spelare som Wallin (Rickard) som inte går in i närkamper. Isprinsessor som står med arslet utåt och inte vill ha tacklingar, säger Berglund till Expressen om Wallin som bröt nyckelbenet efter att ha lirat mot Hedman.

Inte nog med det. Enligt Challe är det 24-årige Hedman som är det riktiga offret - trots att han håller med om att armbågstacklingen bör resultera i en avstängning.

- Ja, två matcher. Får han fler matcher är det en massmedial grej. Expressens medarbetare sitter i Canal Plus och säger att han ska ha minst fem matcher för att han är en återfallsförbrytare. Men då är man bara dåligt påläst för han har aldrig varit avstängd tidigare.

Challe får medhåll från Nyheter24:s Niklas Wikegård som säger bland mycket annat så här på bloggen.

- Det som är grejen med Anton Hedman är att tacklingen på Schubert är helt okej tycker jag. Det är en väldigt bra tackling i ett bra läge, Tacklingen på Rickard Wallin är också en sjyst tackling, men kanske i fe läge.

- Tacklingen i går har jag inte sett, men det blir mycket grejer av, ja, vad ska jag säga, man gör stora grejer av det hela, man är det en ful tackling på Holmqvist så ska han ju bli avstängd för det, det är inget att snacka om.

- Återfallsförbrytare vill jag absolut inte kalla honom, han har under åren spelat sitt spel hela tiden och han har givit och tagit. Tycker man att en spelare spelar på gränsen så måste man ligan fostra såna spelare.

Färjestads Wallin, som pekas ut av Challe Berglund som en fegis, slår tilllbaka - med ett eget hån.

- Challe var inte känd som den tuffaste spelaren själv, men det är lätt att hålla på när han står i båset. Det är bara löjligt. Jag står för allt jag sagt om Anton tidigare, säger han till Expressen.

Nu återstår det att se vem som får känna på Hedmans tuffa spelstil härnäst. En sak står klart, fula tacklingar eller ej - Hedman tar med något annorlunda till elitserien som många menar blivit för mesigt.

Hedman knäcker näsan på Holmqvist

Hedman tar sig an Schubert

7

och här sänker han Wallin

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.