Boork ska enligt Wikegård vara helt ute och cykla.
1 av 2
Boork ska enligt Wikegård vara helt ute och cykla. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Här ligger Holmqvist nere för räkning.
2 av 2
Här ligger Holmqvist nere för räkning. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Wikegård om kollegan: "Han är helt ute och cyklar"

Anton Hedman har sågats vid fotknölarna efter tacklingen mot Andreas Holmqvist. Nu väljer Nyheter24:s hockeyexpert att ta busen till försvar.– Han ska bli avstängd för tacklingen mot Holmqvist, men han är inte en återfallsförbrytare.


Stor kille den där Hedman

24 år gammal väger Anton Hedman över 100 kilo och mäter hela 191 centimeter. Han började sin karriär i Hammarby av alla ställen och gick via Stocksund och Djurgården till nordamerikanska OHL där han tuffade till sig. Vid återkomsten lyckades han spela för tre klubbar under en och samma säsong, Västerås, Almtuna och Hammarby, alla i Allsvenskan.

Det var först 2008 han slog igenom på allvar när han fick chansen för storsatsande Växjö Lakers. I år togs han upp av Modo där han redan gjort sig ett namn efter att ha knäckt nyckelbenet på Färjestads Richard Wallin, gett Frölundas Christoph Schubert hjärnskakning och nu senast alltså knäckt näsan på Djurgårdens Andreas Holmqvist.

Oavsett vad man tycker så visar han upp en spelstil som länge saknas i breda termer i Elitserien.

STOCKHOLM. Anton Hedman, 24, har under de senaste dagarna varit i mediernas skottglugg efter den brutala tacklingen mot Andreas Holmqvist som resulterade i en bruten näsa. Bland annat har experten Leif Boork kallat Modo-busen för en "återfallsförbrytare."

Nu väljer Nyheter24:s hockeyexpert Niklas Wikegård att ta den kontroversielle forwarden i försvar.

– Självklart ska det vara två matchers avstängning för Hedman, men Boork är helt ute och cyklar när han kallar honom för återfallsförbrytare, säger Wikegård på sin blogg.

Wikegård menar att tacklingarna mot Christoph Schubert och Richard Wallin var båda schyssta och skulle inte generera något som helst straff. Alltså ska han inte vara en spelare som kontinuerligt är ute efter att skada sina motståndare.

– Hedman är en av de få verkligt fysiska spelarna vi har i elitserien, han är tuff på riktigt och är en spelare vi ska värdera inom svensk hockey.

"Ge han fem matchers avstängning"

Samtidigt går Holmqvist ut i Aftonbladet och berättar vad han känner för Modos hårdföre forward.

– Jag är inte direkt kär i honom, säger han till Aftonbladet.

– Han är en återfallsförbrytare och är en oberäknelig spelare - ge han minst fem matchers avstängning, sade Boork under Canal Plus-sändningen.

– Jag kan inte förstå den här hetsen. Vi kommer att jubla när han mosar ryssar under hockey-VM, avslutar Wikegård som svar på tal till sin tidigare kollega bakom båset.

Se den brutala armbågstacklingen mot Andreas Holmqvist här.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

1 timme sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

2 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

2 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

3 timmar sedan
På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.