Djurgården föll tungt i matchen mot Brynäs.
Djurgården föll tungt i matchen mot Brynäs. - Foto: Björn Tilly/AP/SCANPIX

Brynäs mot Djurgården blev en kaosartad match som angränsade mot katastrof. Publiken och Nils Ekman förstörde en annars fantastisk match mellan två klassisk lag.

GÄVLE. Det klassiska uttrycket som definerar dårar, är en grupp människor som gör om liknande misstag och varenda gång förväntar sig annorlunda konsekvenser. Frågan är nu om man inte kan anklaga Djurgårdens hockeyklack för denna diagnos?

Det var under matchen mot Brynäs som DIF-klacken stökade till det igen. De så kallade supportrarna började direkt under nationalsången att smälla av bomber och dessutom kastat in saker på isen.

Huvuddomaren valde redan efter tre minuter att avbryta matchen på grund av händelserna på bortaläktaren.

Djurgårdens Nichlas  Falk åkte under avbrottet ut och tog tag i situationen genom att via mikrofonen mana Djurgårdsklacken att lugna ned sig och "heja på sitt lag i stället för att sabba."

Fantastisk match med fler skandaler

Matchen i sig blev en rafflande tillställning. Brynäs kunde ta ledningen med 3-1 under mitten av andra perioden, men sen fick Djurgården igång sitt klassiska anfallsspel och lyckades i inledningen av tredje perioden kvittera.

Men, det stora diskussionsämnet kommer ändock inte handla om publiken eller den underhållande matchen. Nils Ekman fick efter kvitteringen fullständigt hjärnsläpp och rappade med full sving den unge anfallaren Jacob Silfverberg över armen.

"Ge han minst tio matchers avstängning." skanderar Nyheter24:s hockeybloggare Magnus Lindberg.

Självklart fick Djurgårdaren Ekman matchstraff och mycket talar nu för att det kan bli fråga om en längre avstängning samt enorma böter efter den otroligt fula förseelsen.

Den spännande drabbningen fortsatte

Slutet på matchen blev otroligt spännande. Båda lagen kämpade för att få med sig tre poäng från matchen och gjorde allt de kunde för att få in pucken i mål, men varken Brynäs eller Djurgården kunde få in segermålet.

Matchen gick till Sudden Death där Niclas Andersén kunde göra mål med tre minuter kvar innan straffar. Eufori på läktarna och festen visste inga gränser - samtidigt visade Brynäsfansen hur man kan bete sig när supportrar är vad supportrar ska vara. Människor som kämpar för att laget ska vinna, människor som gör vad de kan för att lyfta spelarna och hejar utan att förstöra.

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.