HV71 kunde besegra Djurgården i en av årets bästa matcher.
HV71 kunde besegra Djurgården i en av årets bästa matcher. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX /
Teemu Laine gjorde 2-1 till HV efter en vacker straff.
Teemu Laine gjorde 2-1 till HV efter en vacker straff. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

"Det kan ha varit årets match"

Reprisen på fjolårets SM-final blev precis så fantastisk som alla hade hoppats på, med tufft spel, mängder med chanser och en rafflande avslutning.

Matchfakta:

Djurgården: Marcus Krüger, Andreas Holmqvist.

HV71: Kamil Piros, Teemu Laine, Martin Thörnberg (S.D).

Utvisningar:

Djurgården: 8 min.

HV71: 20 min.

STOCKHOLM. Djurgården och HV71 bjöd under tisdagskvällen på en av årets mest spännande och bäst spelade tillställningar.

Precis som Nyheter24 hoppades på inför matchen blev det en tuff, men schysst drabbning även om domaren i stor utsträckning stod i centrum efter att bland annat dömt bort ett Djurgårdsmål, som enligt Stockholmarna skulle varit ett glasklart mål.

– Det kan bli mycket snack efter det där beslutet, det är ju inte första gången det sker på Hovet, säger Canal Plus:s expertkommentator, Arto Blomsten, under sändningen.

Samtidigt blev HV71 drabbade av mängder med utvisningar. 20 minuter sammanlagda minuter satt en Jönköpingsbo i utvisningsbåset.

Kavalkad från Djurgården

Djurgården tog ledningen tidigt i matchen genom Marcus Krüger, men HV71 kunde redan efter 22 sekunder replikera genom ett vackert handledsskott från Kamil Piros.

Matchen blev en fantastisk tillställning med ett stort övertag för Djurgården, mycket på grund alla de utvisningsminter som drabbade Jönköping. Något som föranledde en enorm anstormning från Djurgården. Spelet som under de tre senaste matcherna varit bedrövligt åkte nu på ett nytt problem.

– Det var en riktig kavalkad framför vårt mål och Djurgården kämpade verkligen stenhårt för att få in pucken, men jag måste tacka mina backar för att det gick som det gick, säger matchens lirare, Daniel Larsson, HV71:s målvakt som räddade 43 av 45 skott.

Besvikna efter Sudden Death

Efter att Andreas Holmqvist trots Larssons storspel kvitterat i mitten av tredje perioden trodde Djurgårdsklacken att det skulle gå vägen, och stämningen blev därefter.

Dock slutade allt i ett gigantiskt anti-klimax och Stockholmarna var uppenbart besvikna efter att fjolårsmästarna vann matchen under Sudden Death genom Martin Thörnberg.

– Vi gjorde en riktigt bra match säger assisterande tränare Mikael Johansson i Djurgården. Men det är ju så, för att vinna måste man få in pucken tyvärr.