Anders Bastiansen avgjorde mötet.
Anders Bastiansen avgjorde mötet. - Foto: SCANPIX

Straffdramat stoppade Brynäs svit

Brynäs var på väg mot sin tredje raka seger. Men den lilla sviten stoppades när Färjestad kom på besök.

BYRNÄS. Det var annars hemmalaget som öppnade matchen bäst. Och det var dessutom de som satte mötets första mål.

Med bara sekunderna kvar av den första perioden styrde hittade Andreas Dackell fram till Eero Somervuori med en snygg pass. Finländaren behövde inget annat göra än att toucha pucken för att sedan få jubla över sitt 1-0-mål.

Svängigt värre

Samme Dackell drygade sedan ut ledningen i mellanperioden. Men bara minuterna skulle Christian Berglund reducera för Färjestad och i inledningen av den sista perioden ordnade Mattias Sjögren kvitteringen.

Jonas Norquist gav dock ledningen tillbaka till Brynäs, för att sedan se den försvinna igen när Emil Kåberg gjorde 3-3 med mindre än en och en halv minut kvar till fulltid.

Straffavgörande

Matchen gick till en mållös förlängning och fick till slut avgöras på straffar. Väl där drog gästerna det längsta strået och knep extrapoängen tack vare Anders Bastiansen.