Djurgården hade svårt att få hål på HV71 och har nu övat mer på sitt PP.
1 av 4
Djurgården hade svårt att få hål på HV71 och har nu övat mer på sitt PP. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Tomas Montén (till höger) tycker att DIF borde fått bättre utdelning på alla chanser som skapades i senaste matchen.
2 av 4
Tomas Montén (till höger) tycker att DIF borde fått bättre utdelning på alla chanser som skapades i senaste matchen. - Foto: Claudio Bresciani/SCANPIX
- Det är en spelares förbannade ansvar att vara redo för match, dundrar Per-Erik Johnsson.
3 av 4
- Det är en spelares förbannade ansvar att vara redo för match, dundrar Per-Erik Johnsson. - Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Blir det så här glada miner i matchen mot Timrå för Djurgårdsspelarna?
4 av 4
Blir det så här glada miner i matchen mot Timrå för Djurgårdsspelarna? - Foto: MAJA SUSLIN/SCANPIX

Kan "Perras" raseriutbrott ta kol på Djurgårdsspöket?

Timrå gästar under lördagskvällen ett för säsongen kraftigt underpresterande Djurgården. Men frågan är om medelpadingarna kan ta död på den negativa sviten mot Stockholmslaget?


Håll ett öga på:

Stjärnan: Kristoffer Ottosson har spelat i Djurgården i 100 år, känns det som. Han delar andraplatsen i den interna poängligan med 15 poäng (5+10) och är en viktig del av DIF:s förstalina. Matt Murley fick inget nytt kontrakt av LHC, i Timråtröjan har han dock fortsatt producera och gjort tre mål på lika många matcher.

Problem: För DIF:s del stavas problemen ineffektivitet. Två mål på hela 46 skott är bara för dåligt av ett lag som har höga ambitioner. Timrå blandar toppresultat med riktiga bottennapp. Är verkligen alla spelare redo för match, Perra?

Snackisen: Nils Ekman har varit en följetång hela veckan men han har nu fått sitt straff. För hårt eller för lindrigt? Döm själva. Har Djurgården tillräcklig spets framåt trots att veteranerna inte visar vägen? Allt ansvar kan inte lastas över på oprövade juniorer.

STOCKHOLM. Timrå åkte på en gigantisk mina under matchen mot HV71 under torsdagskvällen, något som fick tränaren att gå i taket.

 - Det här är en förberedelsegrej. Det är en spelares förbannade ansvar att vara redo för match, någon höjde sig när han blev förbannad, men då får man banne mig vara förbannad från start. Krävs det att man käkar gröt får man käka gröt. Jag skiter i hur, men du måste vara redo när du står på linjen. Visa att man kan spela hockey efter 0-5, vad fan är det? säger Per-Erik Johnsson till Sundsvalls Tidning efter matchen mot HV71.

Nu är frågan om de kan förbereda sig och ta kol på spöket som existerar kring bortamatcherna mot Djurgården?

Timrå måste lyfta sig för att döda den negativa sviten

När Timrå äntrar isen på Hovet under lördagskvällen gör de det med ett minne om katastrofala matcher mot ett underpresterande Stockholmslag.

Djurgården har allt mer och mer förvandlats till ett spöke för Timrå. Bara den här säsongen har DIF två segrar och totalt 11-5 i mål mot medelpadingarna.

Båda lagen kommer från förluster mot mästarna

Stockholmsklubben har varit spellediga sedan skottkavalkaden och den otroligt snörpliga förlusten mot HV71 tidigare i tisdags.

- Jag vet inte varför vi har haft matchledigt. Helst skulle vi vilja rulla på med matcher som vanligt på torsdagar men det är bara att träna istället, säger assisterande tränare Tomas Montén till DIF:s hemsida.

- Vi skapade en hel del chanser mot HV71 men fick bara hål på dem två gånger. Vi skapar mycket chanser men vi får inte in pucken. På träningarna har vi övat på vårt powerplay. Vi gör i och för sig båda målen i powerplay mot HV71 men jag tycker vi hade underlag för fler mål, helt klart, avslutar Montén.

För Timrås del blev hemmamatchen mot HV71 i torsdags en trist historia. Efter första perioden ledde smålänningarna med hela 5-0 och matchen var givetvis körd för Timrås del.

Johnson valde då att skylla förlusten på spelarnas dåliga förberedelser och nu är frågan om "demontränaren" har lyckats öka disciplinen i truppen, så att de kommer motiverade för att döda spöket i Hovet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jagr, 52, historisk och målskytt

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

1 timme sedan
Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

3 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.