Nummer 91, Andreas Jämtin, klev - liksom hela laget - målös av rinken...
1 av 4
Nummer 91, Andreas Jämtin, klev - liksom hela laget - målös av rinken... - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
...alldeles konfunderad över vad Luleå har åstadkommit till den här säsongen.
2 av 4
...alldeles konfunderad över vad Luleå har åstadkommit till den här säsongen. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
- Luleå vann rättvist, menar "Säcken". Nya tag på lördag kväll för Särkijärvis mannar.
3 av 4
- Luleå vann rättvist, menar "Säcken". Nya tag på lördag kväll för Särkijärvis mannar. - Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
Efter 7-1 i baken är det inte lätt att dra på msilbanden.
4 av 4
Efter 7-1 i baken är det inte lätt att dra på msilbanden. - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Kan SSK resa sig efter knocken?

Linköping tar sig an SSK i en moraliskt viktig match mellan mittens rike och de lägsta regionerna av elitserien.


Håll ett öga på:

Stjärnan: Magnus Johansson gör inte många mål. Trots det leder han LHC:s interna poängliga med 19 poäng (2+17). Mattias Carlsson (en av Södertäljes tre Carlsson) har stått för 10 strutar och det innebär att han ligger strax bakom de allra vassaste målgörarna i serien.

Problem: Har Linköping förlitat sig för mycket på sina stjärnor? När ingen av dem klev fram i senaste matchen ekade målprotokollet kusligt tomt. SSK verkar ha målvaktsproblem. Sist klev Helenius ut och det gick inte mycket bättre för Sjögren.

Snackisen: Sju insläppta och noll mål framåt är facit för SSK:s och LHC:s senaste omgång. Återstår att se hur det faktumet påverkar lagen när de skrinnar in på isen för match på lördagskvällen.

SÖDERTÄLJE. Både Linköping och Södertälje kommer från två tunga förluster, där bland annat SSK gick på en rejäl mina mot Modo och förlorade med sammanlagt 7-1.

Linus Videll delade med sig av sin analys till Canal Plus:

- Vi var beredda på att de skulle komma ut hårt i första perioden. I stället var det vi som kom ut lite bättre. Men sen i andra gick det snett och sen gick det ännu mer snett i tredje", konstaterade Videll.

Matchen på lördag är dock viktigare än vad många kanske tror. Förvisso har Linköping 22 mål upp på Södertälje i målskillnad men när det kommer till poäng så ligger SSK endast sex poäng efter östgötarna. En Södertäljevinst skulle alltså innebära att botten tätnar allt mer.

Linköping blev nollade hemma mot serieledarna Luleå. 0-2 skrevs slutresultatet till och en missnöjd Hans Särkijärvi sammanfattade matchen på det här viset.

- Stora skillnaden var powerplay och boxplay. Vinner man de momenten så är mycket vunnet. Jag tycker ändå att Luleå var det klart bästa laget och vann rättvist i längden och man kontrollerar även spelet i sista perioden på ett föredömligt sätt, säger Särkijärvi.

En revanschsugen Magnus Johansson ger även sina synpunkter på torsdagens match men passar även på att blicka framåt:

- Vi är besvikna, vi hade givetvis hoppats på tre poäng men det får vi ta i nästa match. Vi får jobba stenhårt, träna bra och så siktar vi på tre poäng mot SSK på lördag, det finns inget annat, säger lagkapten Johansson till klubbens hemsida.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!