Daniel Larsson storspelade mot sitt forna lag och var en stor anledning till att HV71 kunde åka från Stockholm som vinnare.
1 av 4
Daniel Larsson storspelade mot sitt forna lag och var en stor anledning till att HV71 kunde åka från Stockholm som vinnare. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Frölunda har fått igång laget, elva av femton pinnar tyder på form.
2 av 4
Frölunda har fått igång laget, elva av femton pinnar tyder på form. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX
- Frölunda är ett förbaskat duktigt hockeylag, menar Janne Karlsson.
3 av 4
- Frölunda är ett förbaskat duktigt hockeylag, menar Janne Karlsson. - Foto: JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX
Det brukar oftast bli väldigt tight mellan det förra decenniets giganter.
4 av 4
Det brukar oftast bli väldigt tight mellan det förra decenniets giganter. - Foto: Mikael Fritzon/SCANPIX

Back-to-back-möte mellan de forna giganterna

HV71 och Frölunda går in i matchen med god form. Ska man förvänta sig en försiktig tillställning? Det är nämligen så att lagen möts i Scandinavium redan dagen efter.


Håll ett öga på:

Stjärnan: Teemu Laine är en riktig målspruta. Efter att Fredrik Bremberg lagt en loj straff mot Djurgården klev Laine in och tog den andra straffen som han resolut lyfte in bakom Ridderwall. Toni Koivisto är värvad för att göra mål. Nu börjar de droppa in och han står nu på 13 poäng, varav tio är mål.

Problem: Svårt att peka ut några precisa problem när det gå så bra för lagen. Veteranerna måste visa vart skåpet ska stå i HV71, vilket man kan se ljusglimtar av nu. Generellt har målvaktsspelet varit för ojämnt i Frölunda men nu börjar Johan Holmqvist så sakteliga leverera.

Snackisen: Back-to-back matcher är väldigt ovanligt i elitserien. I NHL är detta vardagsmat men för spelarna i Frölunda och HV71 gäller det att hushålla med resurserna för att hålla hela vägen ut.

JÖNKÖPING. HV71 är kanske ändå det laget som kommer till matchen med den bästa formen. Först höll man tillbaka ett skottvilligt Djurgården och kunde tillslut även ta hem segern i förlängningen. Efter det bar det av till Medelpad där man fullständigt spelade ut Timrå, åtminstone i först perioden.

Janne Karlsson, tränare i HV71, ger sin syn på saken:

- Det var framför allt en jättestor kontrast till våra bortamatcher tidigare på säsongen. Vi har gjort hyfsade matcher på bortaplan, men inte fått någon utdelning. I idrottsvärlden brukar det jämna ut sig i slutändan och matchen mot Djurgården i tisdags var definitivt en sådan match, säger han till klubbens hemsida.

Inför Frölundamatchen konstaterar Karlsson följande:

- Frölunda har kommit igång bra på sistone och är ett förbaskat duktigt hockeylag som haft en tuff resa hittills under säsongen. Det som de gått igenom har säkert både stjälpt och svetsat samman den gruppen. Vi måste vara på top level för att ta poäng.

- Senast jag spelade back-to-back var när jag hade hand om J20 i Frölunda. Lördagsmatchen kommer kanske sitta lite i benen på söndagen, men killarna är vältränade, säger HV-tränaren.

Frölund har - liksom HV71 - plockat hela elva poäng på de fem senaste matcherna. Nu har man även haft spelledigt efter tisdagens bortaskalp mot serieledarna Luleå.

- Det ser bra ut men vi ska vara medvetna om att det är en lång bit kvar. Vi har tränat under onsdag, torsdag och fredag med sikte på helgens båda HV-matcher. Kan vi fortsätta bibehålla vår intensitet och ligga nära motståndaren även i kommande matcher så kan vi förhoppningsvis bygga på vår svit, säger Frölundas assisterande tränare Stephan Lundh till Frölundas hemsida.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!