Stockholm

Målglada Modo mot nya mål

Både Christian Berglund och Dragan Umicevic har fått fart på produktionen framåt.
1 av 4
Både Christian Berglund och Dragan Umicevic har fått fart på produktionen framåt. Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX
Modos målvakt, Tuomas Tarkki kan även han tillskrivas en del i formtoppen med flera bra insatser.
2 av 4
Modos målvakt, Tuomas Tarkki kan även han tillskrivas en del i formtoppen med flera bra insatser. Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
- Att möta Färjestad borta är alltid en inspirerande uppgift, menar Challe Berglund.
3 av 4
- Att möta Färjestad borta är alltid en inspirerande uppgift, menar Challe Berglund. Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
En hel del Modospelare har fått jubla på senare tid.
4 av 4
En hel del Modospelare har fått jubla på senare tid. Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX

Ett formtoppat Modo åker ner till Karlstad för att försöka få hål på Färjestads målvaktsgigant Alexander Salak. Efter elva mål på två matcher verkar det osannolikt att Modo skulle göra som man gjorde tidigare i höst - nämligen bli nollade.


Läs mer
Håll ett öga på:

Stjärnan: Dragan Umicevic har klivit fram på allvar och är med sina 18 ponäng (4+14) bäst i laget. Byron Ritchie har varit riktigt vass på slutet och toppar Modos interna poängliga med 20 pinnar (10+10).

Problem: Färjestad har skador på viktiga spelare vilket förstört en del för dem. Modo har med en målskillnad på 11-2 i de två senaste matcherna för tillfället måttliga problem, men det gäller att hålla en jämn nivå hela tiden.

Snackisen: Vad har hänt med Modo? Förut kunde man inte göra mål på fyra matcher och helt plötsligt har man drabbats av en rejäl ketchupeffekt. Kan det även bli så att FBK vinner på straffar igen?

KARLSTAD. Efter 4-1 mot SAIK och hela 7-1 mot SSK ter sig nu Modo som ett topplag, rent spelmässigt. Efter en tung mållös period tidigare i höstas, med fyra matcher på raken utan mål, ser det nu alltså ut att ha lossnat ordenligt.

- På något sätt känns det som om vi nu retroaktivt fått utdelning för det hårda arbete, stundtals bra spel och slit vi lagt ned i matcherna. Att vi hade 1-0 efter första mot Södertälje kändes som flyt för att inte tala om 3-0 efter två, säger Modo-tränaren Challe Berglund till klubbens hemsida.

- Att möta Färjestad borta är alltid en inspirerande uppgift. Vi gjorde en bra match där tidigare i höst när deras målvakt Salak stod på huvudet och vi till sist föll med 1-2.

Färjestad gnetar på och tar, trots ett bekymmersamt skadeläge, poäng efter poäng. De senaste två matcherna har man vunnit på straffar.

För att ens ta matchen till straffavgörande kvitterade Karlstadslaget sent i matchen mot Brynäs och efter en lång rad av sumpade straffar kunde till sist Anders Bastiansen avgöra.

– Jag tänkte skjuta men såg att målvakten kom långt ut. Då provade jag att dra, och det gick ju bra, säger matchvinnaren till Canal Plus.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.