Här vinner Djurgården över Luleå. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX
Mario Kempe drygade ut ledningen till 2-0.
Mario Kempe drygade ut ledningen till 2-0. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX
Marcus Sörensen gav Djurgården ledningen.
Marcus Sörensen gav Djurgården ledningen. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Djurgårdens sköna styrkebesked

Vann med 4-1 - och slog ned Luleå till en andraplats.

STOCKHOLM. Säsongsinledningen har varit tung för Djurgården och när serieledanade Luleå kom på besök på tisdagskvällen var det inte mycket som talade för en hemmaseger.

Men Djurgården reste sig upp, stod upp bra - och vann till slut med 4-1.

Marcus Sörensen gav hemmalaget ledningen tidigt in i matchen och såg till att DIF fick en välbehövlig smakstart. Mario Kempe drygade sedan ut och gjorde sitt sjunde mål för säsongen dryga minuten innan den första periodens slut.

När Andreas Holmqvist sedan gjorde 3-0 med ett hårt skott såg matchen ut att vara avgjord. Men Chris Abbott ville annorlunda och satte liv i matchen när han tryckte in 1-3 strax därpå.

Avgjorde i öppen kasse

Det var bäddat för en rasslande tredje period. Men den som hade hoppats på krig blev förmodligen besviken.

Djurgården kontrollerade matchen totalt och kunde till och med göra 4-1 genom Marcus Krüger - med en man mindre.

Tappar serieledningen

För Luleås del innebär resultatet att de nu har åkt på två raka förluster, men även att de har tappat serieledningen.