Stockholm

"Önskar att vi samlar poäng i ladorna nu"

Tim Eriksson kunde i alla fall glädjas åt sitt mål mot sin gamla klubb LHC.
1 av 4
Tim Eriksson kunde i alla fall glädjas åt sitt mål mot sin gamla klubb LHC. Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX
- Vi har haft problem med att vinna och ta trepoängare, menar Mikael Johansson.
2 av 4
- Vi har haft problem med att vinna och ta trepoängare, menar Mikael Johansson. Foto: Tommy Pedersen/SCANPIX
Modo hade svårt att hitta nätmaskorna borta mot Frölunda.
3 av 4
Modo hade svårt att hitta nätmaskorna borta mot Frölunda. Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
- Visst är vi medvetna om att läget är tufft, säger Charles Berglund.
4 av 4
- Visst är vi medvetna om att läget är tufft, säger Charles Berglund. Foto: ADAM IHSE/SCANPIX

Viktiga poäng står på spel när Modo tar emot Djurgården. Det skiljer fyra poäng mellan lagen till stockholmarnas fördel vilket kan innebära att det blir en lucka eller en ännu jämnare tabell.


Läs mer
Håll ett öga på:

Stjärnan: Per-Åge Skröder kanske inte gör lika mycket mål som tidigare men han leder den interna poängligan på 21 poäng (8+13) i alla fall. Marcus Krüger har en gudabenådad speluppfattning vilket hans assistskörd visar på sina 17 poäng (3+14).

Problem: Modo är sämst i serien tillsammans med SSK att avgöra under full tid. Endast 8 matcher har avgjorts efter full tid med Modo som vinnare. Djurgården har ett gäng gubbar frånvarande, vilket kanske tyder på att orutin genomsyrar laget, speciellt kritiskt i slutskedet av matcherna.

Snackisen: Två lag som har svårt att knyta ihop säcken tyder väl ändå på en oavgjord match? Tillsammans har de 15 "kryss" hittills. Blir det övertid/straffar så vinner inte DIF då de endast har en extrapinne med sig på åtta försök.

ÖRNSKÖLDSVIK. Modo kommer från Göteborg med en ineffektivt genomförd match i bagaget mot Frölunda. Spelmässigt skapade laget många chanser men de kunde helt enkelt inte få hål på Frölundas briljante målvakt Joakim Lundström.

Ett mål på över trettio skott genererade en reducering i sista perioden av Mattias Timander. Modo innehar nu elfteplatsen, vilket innebär en plats i kvalserien.

Modos tränare Charles Berglund inser det prekära läget:

- Visst är det så och visst är vi medvetna om att läget är tufft. Vi måste spela med massor av tålamod och hundraprocentigt följa de ritningar vi lagt upp. Nu blev vi för ivriga och då högg Frölunda direkt, säger han till klubbens hemsida.

Inför lördagsmatchen mot Djurgården har "Challe" ett önskemål:

- Självklart är det en önskan att vi samlar in lite poäng i ladorna nu. Men jobbar vi hårt och gör det mesta rätt på isen ska vi klara av det också.

Djurgården sumpade tre poäng

Stockholmslaget stod för en stabil insats i bortamatchen mot Linköping och var nära att få med sig segern. Med två minuter kvar, i en intensiv Linköpingsforcering, kom dock kvitteringen. I förlängningen kunde sedan stjärnan Jan Hlavac avgöra i power play.

- Tyvärr får de kvittera i slutet. De gör det bra, men det kändes som att vi var på väg mot en trepoängare. Vi har haft problem med att vinna och ta trepoängare. Surt att de kunde kvittera i slutet, säger Mikael Johansson, assisterande tränare i Djurgården, till Difhockey.se.

Han fortsätter:

- I det stora hela är det en bra match från vår sida förutom i första perioden. LHC styrde kanske spelet lite mer men det var en bra kämpainsats av oss.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.