Stockholm

"Han tjafsar och är jättefeg"

SAIK visade återigen styrka och vann till slut komfortabelt med 4-1 hemma mot SSK.
1 av 4
SAIK visade återigen styrka och vann till slut komfortabelt med 4-1 hemma mot SSK. Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
- Jag frågade om Ledin ville ha en fight, säger Dick Axelsson.
2 av 4
- Jag frågade om Ledin ville ha en fight, säger Dick Axelsson. Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX
Anders Forsberg tog tillfället i akt och hyllade tredjefemman efter matchen mot Södertälje.
3 av 4
Anders Forsberg tog tillfället i akt och hyllade tredjefemman efter matchen mot Södertälje. Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Christpher Nihlstorp kan inte vara allt för nöjd med sitt ingripande vid 2-1 målet.
4 av 4
Christpher Nihlstorp kan inte vara allt för nöjd med sitt ingripande vid 2-1 målet. Foto: ERIK MÅRTENSSON/SCANPIX

Ett starkt Skellefteå tar sig an ett i allmänhet irriterat Färjestad och en i synnerhet förbannad Dick Axelsson. - Ledin kommer alltid in och tjafsar som tredje man. Han är jättefeg, dundrar Axelsson.


Läs mer
Håll ett öga på:

Stjärnan: Joakim Lindström är inte här för att stanna. Med över en poäng per match, 34 stycken (16+18), är han förmodligen förlorad till NHL nästa säsong. Pelle Prestberg har gjort 20 pinnar (6+14) vilket är bäst i FBK, sett till antalet spelade matcher.

Problem: SAIK torskade senast de mötte HV71. Det gäller att Skellefteå sätter sig i respekt mot kommande slutspelsrivaler. Har ett utmärkt läge nu. Färjestad får inte låta sig skakas av "fega" smålänningar. Det gäller att hålla sig på banan och lägga energi på att hitta målet.

Snackisen: Kan Skellefteå hantera sitsen som serieledare och slå toppkonkurrenter för att sätta sig i respekt framöver? De har ett gyllene läge nu, men frågan är om inte ett uppretat FBK kan omsätta sin irritation i mål?

SKELLEFTEÅ. Trots underläge efter första perioden kom SAIK både i kapp och gick förbi, som vanligt i hemmaarenan. Skellefteås tränare Anders Forsberg analyserar matchen:

– Södertälje var bättre än oss i första, de spelar riktigt bra och smart. Sedan tycker jag vi tar över spelet i andra och det känns riktigt bra med seger, säger Forsberg till Norran.

Poängkungen Joakim Lindström, stod förvisso för ett mål, men det var ändå tredjefemman som imponerade mest på SAIK-tränaren:

– Kedjan med Söderberg, Lindberg och Bellemare var bra i dag. De spelade med fart och skapade mycket energi åt oss.

Irriterad tillställning i Karlstad

Färjestad åkte på stryk hemma mot HV71 senast och drabbningen innehöll nästan allt man kan begära av en hockeymatch. Kampen var jämn under stora delar men efter att Färjestad till slut fått in ett 1-1 mål stod FBK:s målvakt Cristopher Nihlstorp för ett svagt ingripande vilket resulterade i en HV-ledning endast 45 sekunder efter Färjestads kvittering i sista perioden.

Kris Beech sköt ett så kallat "höstlöv" och pucken hakade i på insidan av Nihlstorps benskydd och gled sedan retfullt i mål. Kamil Piros blev sedan snyggt framspelad av Mikko Louma till 3-1 och HV71 kunde till slut vinna rätt komfortabelt med 4-1.

Det som också fastnade på folks näthinna var situationen i slutet av andra perioden. Dick Axelsson irriterade sig ordentligt på Per Ledin och gav efter matchen sin syn på saken:

– Ledin kommer alltid in och tjafsar som tredje man. Han är jättefeg. Jag frågade om han ville ha en fight men enda svaret jag fick var att han började snacka om Detroit, fräser Axelsson.

Dick menar även vidare att "Patrik Sjöberg (domaren) tappade matchen. Han hade ingen koll".

Färjestadsspelaren Mikael Johansson blickar dock framåt mot Skellefteåmatchen:

– Nu åker vi dit, får till en riktig urladdning och avslutar riktigt bra innan uppehållet. Vore riktigt skönt, säger Johansson till Nya Wermlands-Tidningen.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.