Stockholm

Formstarkt "krislag" på frammarsch

Frölunda hade all anledning att jubla senast mot Modo.
1 av 4
Frölunda hade all anledning att jubla senast mot Modo. Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
Joakim Lundström verkar ha konkurrerat ut Johan Holmqvist. Efter gårdagens match blir han svår att peta.
2 av 4
Joakim Lundström verkar ha konkurrerat ut Johan Holmqvist. Efter gårdagens match blir han svår att peta. Foto: ADAM IHSE/SCANPIX
- Vi försöker åka skridskor och jobba på ett bra sätt, säger "Säcken".
3 av 4
- Vi försöker åka skridskor och jobba på ett bra sätt, säger "Säcken". Foto: ROBERT GRANSTRÖM/SCANPIX
Lagkapten Johansson blickar framåt och hoppas på en härlig inramning i Scandinavium.
4 av 4
Lagkapten Johansson blickar framåt och hoppas på en härlig inramning i Scandinavium. Foto: Stefan Jerrevång/SCANPIX

Frölunda tar sig an Linköping i lördagens hemmamatch. Kan Frölundas effektivitet bibehållas eller vaknar Linköpings spelare till liv efter en stark vändning i senaste hemmafighten?


Läs mer
Håll ett öga på:

Stjärnan: Niklas Andersson levererar nästan som under sina fornstora dagar. 25 poäng (9+16) visar på god form för den gamle trotjänaren. Assistkungen Magnus Johansson levererar i match efter match och har nu 23 pinnar som facit (2+21).

Problem: Frölunda har tagit tag i sina grundläggande problem, men med handen på hjärtat hade Modo fler chanser att göra mål på i går än vad man gjorde. Försvarsspelet måste bli tätare. Linköping har svårt att hålla matcherna igenom - vilken moral visar egentligen stjärnorna?

Snackisen: Frölunda har återuppstått och Linköping har stagnerat. Vid en vinst för Frölunda går göteborgarna om LHC. Det kunde ingen trott för några veckor sen.

GÖTEBORG. Frölunda stod för en stark insats när man hemmaslog Modo med 3-1 i torsdagens omgång.

Nu har Göteborgarna förvisso spelat två matcher mer än de flesta lagen. Trots det ligger man endast tre poäng från en femteplats och har hela nio pinnar ner till Södertälje på jumboplatsen. Kris? Nej, den stämpeln börjar bli allt suddigare.

Kenta analyserar

- Vi börjar lite försiktigt och låter Modo få initiativet. Men efter de första 10 minuterna blev det bättre. Våra backar började spela enklare första pass och vi kunde flytta upp spelet. Det var ett ställningskrig och när vi fick första målet kunde vi spela lite tryggare, säger Frölunda-tränaren Kent Johansson till klubbens hemsida.

Han fortsätter:

- I den andra perioden var vi betydligt bättre och kunde göra ytterligare två mål. I tredje perioden ville vi givetvis bevaka vår ledning och jag tycker att Modos övertag i skottstatistiken var skenbart.

"Extra starkt att resa sig i slutet"

Linköping mötte Djurgården på torsdagskvällen och trots spelövertaget kunde de med nöd och näppe kvittera i slutskedet av matchen.

I förlängningen gjorde Jan Hlavac det avgörande målet - instyrt på Magnus Johanssons snygga flippass - vilket resulterade i en slutlig 3-2-vinst för östgötarna.

- Totalt sett tycker jag att vi gör en bättre match än de vi har gjort på sistone där vi försöker åka skridskor, där vi försöker jobba på ett bra sätt och försöker utmana våra motståndare, säger Linköpings tränare Hans Särkijärvi.

Med runt 500 fans på plats i Göteborg ser naturligtvis landslagsbacken Magnus Johansson extra fram mot matchen.

- Det blir kul, förhoppningsvis en härlig inramning, säger Johansson till Canal Plus efter matchen mot Djurgården.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.