Södertälje tog första segern på fem matcher.
Södertälje tog första segern på fem matcher. - Foto: Joel Marklund/BILDBYRÅN

Äntligen, Södertälje

Södertälje hade fem raka förluster men bröt i dag den sviten. SSK lyckades besegra topplaget Luleå med 3-2.

Matchfakta:

Mål: 1-0 (07:23 i andra perioden) Fredric Andersson, 1-1 (10:21) Sebastian Enterfeldt, 2-1 (17:46) Robert Carlsson. 3-1 (01:29 i tredje perioden) Ryan Lasch, 3-2 (08:30) Janne Niinimaa

Domare: Christer Lärking

Arena: Axa Sports Center

Publiksiffra: 4 098

SÖDERTÄLJE. Den första perioden var allt annat än händelserik. Jumbon Södertälje vaknade dock till och Fredric Andersson gjorde matchens första mål i den andra perioden.

Bara tre minuter senare kvitterade Luleå genom Sebastian Enterfeldt. SSK gav inte upp och Mikko Kalteva hittade fram till Robert Carlsson som gjorde bort David Rautio i AIK-målet innan han la in pucken.

– Vi fick en svacka i andra perioden. Det är för dålig intensitet, säger Luleå-spelaren Enterfeldt till Canal Plus.

Den sista perioden började inte bättre för Luleå. Redan efter en minut gjorde Ryan Lasch 3-1. Norrbottningarna reducerade genom backen Janne Niinimaa efter drygt åtta minuters spel.

Närmare än så kom inte topplaget och jumbon bröt sviten.

- Det ser ut som vi vill att det ska se ut. Bra hockey, sa tränaren Peter Popovic till Canal Plus.