Linköping på väg mot storformen - krossade Modo

Storsatsande Linköping körde över Modo och vann med 7-2.

Matchfakta:

Mål: 0-1 (05:53 i första perioden) Per Svartvadet, 1-1 (07:56) Erik Lindhagen, 2-1 (01:29 i andra perioden) Michael Holmqvist, 3-1 (08:46) Jeff Ulmer, 4-1 (12:06) Jeff Ulmer, 4-2 (14:14) Hans Jonsson, 5-2 (13:38 i tredje perioden) Magnus Johansson, 6-2 (15:51) Martin Laumann, 7-2 (16:35) Andreas Molinder

Domare: Morgan Johansson

Arena: Cloetta Center

Publiksiffra: -

LINKÖPING. Modo fick en bra start på matchen och tog ledningen redan efter fem minuters spel genom Per Svartvadet. Ledningen höll inte speciellt länge utan två minuter senare kvitterade talangen Erik Lindhagen.

Något mer mål blev det i den första perioden - däremot rivstartade LHC den andra. Efter 1:29 sköt Michael Holmqvist in 2-1-målet efter ett dåligt försvarsspel av Modo. Jeff Ulmer stod bakom målet och spelade fram till Holmqvist som satte pucken. Ulmer satte först 3-1 gjorde sitt andra i matchen drygt fyra minuter senare - efter en försvarsmiss.

– Anton Hedman får pucken på bladet och tror att han är på Tranebergs IP och spelar nån jävla julmatch. Istället för att ge bort pucken blir han av med den till Ulmer som får trycka in den, säger Modo-tränaren Challe Berglund i Canal plus.

Modo reducerade visserligen genom Hans Jonsson. Sedan ökade Martin Laumann och Magnus Johansson på målskörden innan Andreas Molinder fastställde slutresultatet till 7-2.

I och med segern klättrar de upp två placeringar och ligger på femte plats. Med sju poäng upp till fyran Färjestad.