Nu är de nya serieledare. - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX
HV71 krossade Färjestad. - Foto: MIKAEL FRITZON/SCANPIX

De är nya serieledare

HV71 krossade Färjestad - och ligger etta.

JÖNKÖPING. Det var toppen mot toppen när HV71 tog emot Färjestad på Kinnarps Arena. Men det såg verkligen inte ut som om att gästerna verkligen var serieledare.

Det skulle dröja länge innan mötets första mål skulle komma. Med lite mer än en minut kvar av den första perioden utnyttjade Johan Davidsson en tokrensning och satte pucken stenhårt rakt i krysset.

1-0 var ett faktum.

Bortalagets Emil Kåberg skulle dock kvittera i mellanperioden. Men det hårt skadedrabbade FBK kunde inte hålla ihop laget och Fredrik Bremberg gav HV tillbaka ledningen.

Väl i den sista perioden skulle målen börja hagla. Magnus Nygren kvitterade för Färjestad, men Andreas Falk gjorde nästan omgående 3-2.

Johan Davidsson gjorde sedan sitt andra mål för kvällen innan Johan Lindström satte 5-2-målet.

Resultatet innebär att HV71 nu går upp i serieledning, medan Färjestad faller ned till en tredjeplats.