DIF tog sin andra raka derbyseger. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
Matchen var tuff. - Foto: Björn Tilly/BILDBYRÅN
Daniel Widing var glödhet i matchen.
Daniel Widing var glödhet i matchen. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/SCANPIX

Han blev derbyts kung

Glödhete Daniel Widing slog till med två mål när Djurgården besegrade AIK med 4-1.

Uselt, Djurgården

Det har verkligen inte gått som planerat för fjolårets finalister, Djurgården.

Laget fick en trög start på säsongen och spetsade bland annat till det dåliga med en 2-5-förlust mot AIK i det första Stockholmsderbyt på drygt åtta år.

Desto bättre blev det inte heller i den andra matchen mot dem, då de åkte på ytterligare en 2-5-förlust mot Gnaget.

Nu ligger DIF på en åttondeplats efter 29 spelade matcher. En tabellplacering som de knappast hade räknat med.

STOCKHOLM. Derbyt rivstartade med ett mål redan efter 40 sekunder. Daniel Widing avancerade in i offensiv zon och sköt ett skott som tog på två AIK-spelare och in i mål.

- Han håller i pucken och skjuter via två AIK:are. Först på knät på den back som går ner och sedan via skridskorna på den andre, säger Canal Plus-experten Thomas Johansson.

Åtta minuter senare var det dags för Gnaget att få jubla. Efter en konstig situation hittade pucken fram till Victor Ahlström som inte gjorde något misstag och kvitterade till 1-1.

I den andra perioden drog AIK på sig fyra utvisningar och det straffade sig. Djurgården tog ledningen genom Andreas Holmqvist innan Mathias Tjärnqvist styrde in en 3-1.

Daniel Widing punkterade sedan matchen med sitt 4-1-mål.

– Det är jätteskönt. Det är speciellt, det är ingen vanlig serielunksmatch så det blir att man taggar till lite extra, säger Widing efter matchen.